Рада надасть майже 600 млн гривень на добудову Музею Голодомору, – нардеп (фото)

Фото: Andriy155/Wikipedia | Національний музей Голодомору-геноциду

312 парламентарів підтримали рішення стосовно надання коштів на завершення будівництва установи, яка сприятиме підтримці вшанування пам’яті мільйонів жертв трагедії на належному рівні, повідомив депутат Железняк.

Related video

Верховна Рада розглянула питання щодо надання коштів з бюджету для добудови Національного музею Голодомору-геноциду. Про це 13 липня повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Він зазначив, що йдеться про суму 574 млн гривень. В цілому ініціативу підтримали 312 парламентарів.

Законопроєкт № 9437 рекомендував ухвалити Комітет із питань бюджету порекомендував Верховній Раді. Відповідна ініціатива передбачає добудову музею Голодомору. На це нададуть 573,9 мільйона гривень.

Роксолана Підласа, керівниця Комітету, зазначила, що ініціатива є збалансованою та не передбачає збільшення видатків державного бюджету на поточний рік. На її думку, ухвалення цього рішення дозволить у короткий термін завершити весь комплекс будівельних робіт щодо установи. Це сприятиме підтримці вшанування пам’яті мільйонів жертв трагедії на належному рівні. Так рішення сприятиме відновленню історичної справедливості для українців, утвердженню у нашому суспільстві та серед всієї міжнародної спільноти нетерпимості до будь-яких проявів агресії та насильства.

Національний музей Голодомору-геноциду: історія будівництва

Національний музей Голодомору-геноциду розпочали будувати у 2008 році на схилах Дніпра біля Києво-Печерської лаври. У 2010 році відкрили першу частину – меморіал. Друга частина стане власне самим музеєм.

Установу планували добудувати до 90-ї річниці трагедії з дня трагедії, але у зв’язку з бойовими діями зупинили. Проєкт зупинили через повномасштабний наступ російських військ. План передбачає, що заклад зможе одночасно приймати 1,5 тисячі відвідувачів.

Будівництво Музею Голодомору Фото: Твоє місто

Ініціатива передбачає створення пішохідного містка, який з’єднуватиме музей із паркінгом на Дніпровському схилі. На території приміщення будуть розташовані зали з постійними експозиціями та змінною експозицією, великі фондові сховища, три конференц-зали, науково-методичний центр, медпункт, бібліотеки, освітні класи, екскурсійне бюро, кафе та гардеробна.

Експозиція побудована таким чином, що дає можливість гостям музею відчути атмосферу 30-х років. В Залі розташовані моноблоки, які наповнені архівними документами, фотографіями. Документи свідчать про події того страшного періоду.

Будівництво другої черги розпочато у 2017 році. Як планувалося, воно буде закінчено у 2023 році.

Нагадаємо, 15 червня уряд Хорватії визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу. У МЗС балканської держави заявили, що Голодомор — це насильницький голод, який навмисно організував комуністичний сталінський режим і є злочином проти українців.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *