У Мінкульті показали, як виглядатиме Батьківщина-Мати з тризубом на щиті (відео)

Фото: Скрін відео | Держінспекція дозволила заміну радянського герба

На заміну символіки використають 28 млн гривень, усі витрати покриє український великий бізнес. Міністр Олександр Ткаченко натякнув, що до Дня Незалежності України монумент вже декомунізують.

Related video

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко опублікував фото з монументом Батьківщини-Матері та повідомив, що найближчим часом радянський герб буде замінений українським. Про це відомо з його публікації у соцмережах від 13 липня.

“Хочу, щоб це було моє останнє селфі на фоні Батьківщини-матері з радянським гербом”, — написав Ткаченко.

Знімок, опублікований Олександром Ткаченком у соцмережах Фото: Олександр Ткаченко / Facebook

Посадовець проінформував, що 13 липня Мінкульт публічно представив проєкт “Тризуб Батьківщини”. Він нагадав, що заміну герба СРСР на тризуб у застосунку “Дія” підтримали 85% учасників опитування.

“Над реалізацією змін ми працюємо вже понад рік і нарешті можемо повідомити про деталі дійсно історичного проєкту”, — заявив міністр.

У пості йдеться, що на оновлення монумента не будуть витрачені кошти з державного бюджету. Заміну радянського символу українським фінансує великий бізнес.

“Вартість проєкту — 28 млн гривень. Це значно менше, ніж прораховували раніше”, — підкреслив Ткаченко.

Він подякував донорам та партнерам, які долучились до проєкту.

“Слідкуйте за новинами, буде ще багато сюрпризів. Побачимось біля оновленої Батьківщини-матері 24 серпня на День Незалежності України”, — заявив голова Мінкульту.

Також 13 липня віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков повідомив, що Державна інспекція архітектури та містобудування видала дозвіл на заміну герба СРСР на щиті Батьківщини-Матері на український тризуб.

Фото: Олександр Кубраков / Twitter

“Декомунізація в дії! Будівельні роботи тривають”, — написав Кубраков.

Нагадаємо, експерти оцінювали ймовірні витрати на заміну радянського герба на щиті Батьківщини-Матері у 36 млн гривень.

12 липня у Міністерстві культури та інформаційної політики заявляли, що готові презентувати масштабний проєкт “Тризуб Батьківщини”. У публікації йшлося, що чекали на цей момент з дати проголошення незалежності України.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *