Шахраї з України та РФ вкрали з рахунку українки останні гроші, — розслідування (скриншоти)

Фото: Pixabay

Багатодітній українці, яка переїхала до Канади, надійшло SMS з інформацією про те, що її посилка не буде доставлена вчасно. Після кліка за посиланням “для вибору зручної дати доставлення” через деякий час з рахунку списалися 2378 канадських доларів (майже 1600 євро).

Related video

Поки нардепи зайняті так званими шахрайськими кол-центрами, група шахраїв організувала фішингову схему для викрадення коштів з рахунків українських біженців, які опинилися за кордоном. Про це свідчать результати розслідування за даними з відкритих джерел, яке провів український журналіст Михайло Багінський. Пост він опублікував у Facebook.

За його словами, багатодітній українці, яка наразі проживає в Канаді, надійшло SMS з інформацією про те, що посилка, відправлена на її ім’я, не буде доставлена вчасно, а для вибору зручної дати доставлення слід клікнути посилання.

Фішинговий імейл

Вона натиснула посилання для “відстеження”, що містилося в повідомленні. Після кліка на телефон автоматично встановився додаток “для відстеження”, а потім за деякий час з канадського банківського рахунку списалися 2378 канадських доларів (майже 1600 євро).

Одна з найбільших служб доставлення в Канаді називається Purolator. Додаток на скриншоті вище — підробка

Згодом з’ясувалося, що на частину коштів шахраї придбали біткоїни, ще одна частина (2365.66 канадських доларів) міжнародним переказом зарахувалася на рахунок українця в Німеччині. Рахунок було відкрито в інтернет-банку QONTO.

Вночі гроші було переслано на рахунок, відкритий у Німеччині

Рахунок, на який було перераховано вкрадені кошти

За словами журналіста, через деякий час із ним зв’язався один із можливих учасників схеми. Людина під нікнеймом altepierde погрожувала йому поліцією.

Спільник Ймовірні спільники з РФ

Провівши OSINT-розслідування, журналіст виявив, що ім’я користувача altepierde з’явилося на російському форумі, де продають і купують вкрадені ігрові акаунти та обговорюють методи, як обійти відеоверифікацію в банках. Коментар altepierde значився під публікацією про банк Revolut.

Листування зі спільником і питання про банк Revolut

Листування зі спільником і питання про банк Revolut

Листування зі спільником і питання про банк Revolut

Нагадаємо, що 10 українців і росіян заарештовано в Іспанії за пограбування біженців з України. Загалом зловмисники викрали 1,25 млн євро.

Також повідомлялося, що через вищу зарплату українці масово переселяються з Польщі до Німеччини. У дослідженні брав участь Центр східноєвропейських досліджень Університету Варшави.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *