Шлюби та розлучення в Україні — у яких регіонах частіше за всіх одружувалися та розлучалися

Фото: Jan Faukner/Shutterstock | Лідером за кількістю шлюбів став Київ

За даними Мін’юсту, попри зниження кількості шлюбів, народжуваність в Україні залишається на високому рівні. За перше півріччя 2023 року в Україні народилося понад 93 тисячі дітей.

Related video

За перші шість місяців 2023 року кількість шлюбів була у 8 разів більшою, ніж розлучень. Понад 86 тисяч пар одружилися, тоді як 10 тисяч вирішили розлучитися. У 2022 році цей показник був вищим — понад 103 тисячі пар офіційно узаконили свої стосунки. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на відповідь Міністерства юстиції України.

Де зареєстрували найбільше шлюбів

Лідером за кількістю одружень став Київ, де за цей період зареєстрували 9 292 шлюби. На другому місці — Дніпропетровська область (8 621 шлюб), на третьому — Одеська область (6 693 шлюби).

Де зареєстрували найбільше розлучень

Найбільшу кількість розлучень також зафіксовано в Києві — 1 678. На другому місці — Дніпропетровська область (1 204 розлучення), на третьому — Київська область (718 розлучень).

Варто зазначити, що ці статистики не враховують інформацію з тимчасово окупованих територій України.

Народжуваність в Україні

Загалом, попри зниження кількості шлюбів, народжуваність в Україні залишається на високому рівні. За перше півріччя 2023 року в Україні народилося понад 93 тисячі дітей.

Лідером за народжуваністю також є Київ, де зареєстрували 9 801 народження дитини. На другому місці — Львівська область (8 023 дітей), на третьому — Дніпропетровська область (7 067 дітей).

Важливо Влада пропонує молодятам грошову "винагороду", якщо наречена молодша за 25 років

Нагадаємо, згідно зі статистикою щодо виплат пенсій, на першому місці опинилася Рівненська область. Друге і третє місце відповідно посідають Донецька та Луганська області. У цих трьох регіонах розмір середньої пенсії перевищує 6 тисяч гривень.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *