Співробітник ДСНС «торгував» посадами, які дозволяли уникнути мобілізації (фото)

Фото: СБУ | Тисяча доларів

СБУ затримала співробітника ДСНС Черкащини. За тисячу доларів той обіцяв працевлаштування на посади, які “захищали” від мобілізації.

Related video

Один із співробітників підрозділу Державної служби з надзвичайних ситуацій в Черкаській області за гроші пропонував потенційним призовникам працевлаштування у ДСНС, гарантувавши їм “бронь” від мобілізації. Про це інформує СБ України.

Вартість такої посади складала тисячу доларів США.

За оперативними даними, чоловіку вже вдалося працевлаштувати таким чином низку осіб.

Сержанта служби цивільного захисту було затримано під час надання документів, які дають право на працевлаштування до регіонального управління ДСНС.

“Суспільне” уточнює, що чоловік обіцяв посприяти в оформленні на посаду водія.

Як, своєю чергою, повідомили в місцевій прокуратурі, 32-річному чоловіку повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди за вчинення незаконного впливу на прийняття рішення уповноваженою особою (ч. 2 ст. 369-2 КК України), що передбачає покарання у виді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби.

Нагадаємо, на початку червня український уряд прийняв постанову, якою передбачає бронювання, зокрема, працівників Державної служби надзвичайних ситуацій в обсягах не більше 50 відсотків. Через деякий час стало відомо, що міністр оборони погодив бронювання 90% співробітників ДСНС. До Рустема Умєрова звернувся міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та наголосив, що можлива мобілізація половини військовозобов’язаних співробітників ДСНС в умовах воєнного стану призведе до збільшення загиблих внаслідок надзвичайних ситуацій.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *