Телемарафон порушує права людей – у Зеленського відреагували

Фото: Детектор медiа | Телемарафон

За словами радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, в Україні не вводили цензуру, тому кожен має право продавати інформаційний продукт у будь-якій кількості.

Related video

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував звіт Держдепу США про порушення прав людини в Україні, у якому, серед іншого, згадується і телемарафон. Про це пише “24 Канал”.

Високопосадовець назвав згаданий документ дивним і зазначив, що йому було б цікаво подивитися на дії інших демократичних країн, якою буде їхня поведінка стані масштабної контрвійни. Всі перераховані претензії США до України стосовно порушення свободи слова Михайло Подоляк назвав “дивним нонсенсом”.

“Звісно, є певні складнощі, особливо на територіях, де йдуть бойові дії. Без сумнівів, є певні порушення. Так, але це війна. І в нас є контрольні органи, наприклад, прокуратура, яка постійно оперує тими чи іншими даними, пробує навести лад. Треба ж з розумінням до цього ставитися”, — переконаний Подоляк.

При цьому він підкреслив, що в Україні не вводили цензуру. А це означає, що кожен має право продавати інформаційний продукт у необмеженій кількості. Однак держава зацікавлена у наявності певного інструменту для того, щоб говорити і проводити контрінформаційну роботу з урахуванням масштабу інформаційної роботи Росії, зокрема, на нашому ринку.

Важливо "Є нюанс": у Зеленського розповіли, чи закриють марафон заради фінансування ЗСУ (відео)

“Саме тому я ще раз підкреслюю, що це для мене якось дивно звучить. В такому випадку у мене зустрічні питання. Що ми повинні зробити? Програти Росії? Тому що коли Росія прийде і побудує тут концентраційний табір, це “звісно” буде про свободу слова, про права людей, про захист прав, про судову систему і так далі. Це для цього таке написали?”, — висловився Михайло Подоляк.

16 квітня голова комітету ВР з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев висловився щодо критики фінансування телемарафону з держбюджету. За його словами, виділених коштів на телемарафон недостатньо для забезпечення потреб ЗСУ.

Також Фокус писав, що у 2024 року на фінансування національного телемарафону у 2024 році буде виділено в цілому 568 гривень. Відповідна інформація опублікована на сайті системи “Прозорро”.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *