Телемарафон порушує права людини в Україні — звіт Держдепу

Фото: Скриншот | Телемарафон

У тексті документу йдеться про те, що національний телемарафон дотримується політики уряду під час висвітлення подій на фронті. Держдеп також наголошує, що частина спікерів, які критикували владу, потрапили до “чорного списку”.

Related video

Держдепартамент Сполучених Штатів додав національний телемарафон у звіт за 2023 рік, у якому мова йде про порушення прав людини в Україні. Про це йде мова у документі, опублікованому на сайті відомства.

“Президент Зеленський підписав указ про введення воєнного стану в лютому 2022 року після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, що дало можливість запровадити подальші обмеження для ЗМІ та медіасвободи”, – наголошується у звіті.

Зокрема, національний телемарафон, на думку Держдепу США, дотримується урядової лінії у висвітленні російсько-української війни.

Разом з тим у звіті наголошується, що “уряд заборонив/заблокував/ввів санкції проти ЗМІ та окремих журналістів, яких вважали загрозою нацбезпеці або які висловлювали позиції, що, на переконання представників влади, підривають суверенітет і територіальну цілісність країни”.

Важливо "Критично важливі": Мінкульт висловився щодо "броні" для співробітників телемарафону і цирку

“Частина спікерів, які критикували владу, також потрапили до чорного списку урядових новинних програм. Журналісти-розслідувачі, які критикували владу, іноді ставали мішенню негативних кампаній у соціальних мережах, іноді через дружні до уряду канали. На свободу ЗМІ продовжували впливати й інші практики, зокрема самоцензура”, – вказано в документі.

На момент публікації матеріалу пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики не коментувало звіт Держдепу США.

15 квітня глава Кабміну Денис Шмигаль прокоментував петицію на сайті уряду з проханням переспрямувати кошти, призначені для телемарафонів “Єдині новини” та “FreeДом”, на закупівлю БПЛА та пікапів для Збройних сил України. На думку глави уряду, перерозподіл видатків не є доцільним.

При цьому 1 квітня нардеп Ярослав Юрчишин заявив про необхідність розформувати телемарафон через його низьку ефективність.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *