Війна в Україні — правоохоронці викрили шахраїв, які заробляли на потребах ЗСУ

Фото: Офіс генерального прокурора | Фігурантам повідомили про підозру в шахрайстві

Група зловмисників “продавала” через інтернет машини та дрони, а після отримання грошей від волонтерів та військових “зникала”. Вона діяла в Одеській, Харківській, Хмельницькій, Дніпропетровській та Черкаській областях.

Related video

Правоохоронці викрили організовану групу, яка привласнювала гроші під виглядом “продажу” автівок та квадрокоптерів захисникам. Деталями справи 2 серпня поділилась пресслужба Офісу генерального прокурора.

За версією слідства, зловмисники діяли у п’яти регіонах України. В Офісі генпрокурора розповіли, що вони заволоділи грошима українців, пропонуючи “продати” необхідні бійцям товари.

“Підозрювані розміщували на відомих торговельних інтернет-майданчиках оголошення про продаж легкових автомобілів з доставленням із-за кордону та квадрокоптерів для потреб Збройних сил України за найбільш привабливою ціною. Надалі вони отримували кошти як передплату, зокрема від військових та волонтерів. Далі свої зобов’язання вони не виконували”, — описала схему пресслужба.

Правоохоронці провели 22 обшуки в Одеській, Харківській, Хмельницькій, Дніпропетровській та Черкаській областях. Під час них були вилучені банківські карти, комп’ютери, мобільні телефони, сім-карти тощо.

За даними Офісу генпрокурора, група загалом завдала потерпілим шкоди на суму понад 20 мільйонів гривень. Організатору та ще трьом фігурантам справи повідомили про підозру в шахрайстві.

Фото: Офіс генерального прокурора

Фото: Офіс генерального прокурора

У Харкові СБУ затримала двох коригувальників. Безробітні чоловіки переміщувались містом на велосипедах та знімали місця ймовірної дислокації ЗСУ. Їх спіймали під час виконання чергового завдання від куратора.

ДБР повідомило про підозру військовому комісару одного з районів Закарпаття. За даними слідства, він змушував “вмотивованих і патріотично налаштованих” військовослужбовців будувати свій маєток.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *