У Харкові сталась бійка за участю чоловіків у військовій формі: що відомо (відео)

Фото: Скриншот | Інцидент на зупинці громадського транспорту у Харкові

Чоловік у військовій формі лаявся у бік харків’янки, яка йому докоряла за неправильну поведінку, свідчить відео з Харкова. Тим часом інші харків’яни викликали швидку допомогу цивільному, якому стало недобре.

Related video

Двоє чоловіків у військовій формі спілкувались з жителями Харкова і перевіряли документи у чоловіків. У якийсь момент стався інцидент, під час якого постраждав невідомий громадянин. На відео з місця подій чути заяви жінки про те, що військові не мають права так діяти і вона сумнівається, що вони були на фронті. Про те, що сталось у Харкові 22 травня, розповіли у Telegram-каналі “На повестке Харьков”.

Автори каналу опублікували кадри з інцидентом, у якому взяли участь близько десятка харків’ян. На відео, знятому невідомим оператором, можна побачити групу цивільних, які оточили двох чоловіків у військовій формі. Один з чоловіків перевіряє у перехожого документи. Тим часом чути гучні вислови невідомої жінки, яка говорить, що військові не мали права “так себе поводити”. Можна побачити ще одного цивільного, який хитається, тримається за голову і сідає на лавку. Чути, як перехожі закликають викликати швидку допомогу.

Під час сварки, яка потрапила на відео, один з військових говорить, що був на фронті. Також лунає лайка у бік присутньої жінки. Перехожі сумніваються, що чоловік дійсно воював.

“Що ж ви робите?! Ви не маєте права так себе поводити! Не торкайся його!” — гукає одна з жінок.

Місце подій, де відбулась сварка — вулиця Харківських Дивізій, 19, вказують автори допису. Також посилаються на пояснення поліцейських, які були присутні при інциденті: з їхніх слів, військові начебто прибули у Харків з Вінниці.

Бійка у Харкові 22 травня – де сталась сутичка з військовими з ТЦК Фото: Скриншот Сварка з військовими у Харкові — чи є офіційна реакція

На сторінці Facebook Харківського обласного територіального центру комплектування (ТЦК) на момент публікації статті з’явились коментарі щодо конфлікту. У дописі пояснюють, що кілька громадян, з якими спілкувались військові з роти охорони, біли у статті сп’яніння — алкогольного або наркотичного. Внаслідок сутички постраждав працівник військкомату і йому довелось накладати шви. Також уточнили, що він отримав поранення у лютому 2023 році. За фактом нападу очікують, що Нацполіція відкриє кримінальне провадження і встановить усіх осіб, причетних до бійки.

Бійка у Харкові 22 травня – що пояснили у Харківському обласному військкоматі Фото: Скриншот

Бійка у Харкові 22 травня – коментар ТЦК щодо можливого кримінального провадження Фото: Скриншот

На сторінці Facebook ГУ Нацполіції у Харківській області поки що немає офіційної інформації про сварку на зупинці транспорту у Харкові.

Зазначимо, на початку травня на Закарпатті сталась сутичка працівників ТЦК та представників ромської національності. У ЗМІ розповіли, що військкоми затримали кількох громадян, доправили їх на військово-медичну комісію. У відповідь приміщення військкомату постраждало від нападу інших ромів, які кричали та бились об ворота паркану. Наступного дня з’явилось вибачення кількох жінок, які брали участь у нападі: вони пообіцяли, що більше так не робитимуть.

Нагадуємо, 22 травня уповноважений з захисту прав людини Дмитро Лубінець пояснив, як мають діяти військовозобов’язані, щоб оновити військово-облікові дані в ТЦК. Тим часом юрист описав процедуру стягнення штрафу з людини, яка ухиляється від мобілізації.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *