Залучали поліцію: працівники САП провели обшук у співробітника НАБУ, деталі

Фото: Верховна Рада

У САП спростували інформацію ЗМІ, що проводять слідчі дії в приміщеннях НАБУ, натомість зазначили, що нагрянули з візитом до одного з працівників антикорупційного бюро. Бюро.

Related video

22 травня у ЗМІ з’явилася інформація, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура проводить обшуки в Національному антикорупційному бюро. В САП спростували поширені в медіа такі повідомлення. Про це повідомляється в телеграм-каналі відомства.

В САП підтвердили, що здійснюють процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні Управління внутрішнього контролю НАБУ за статтями 364 (зловживання службовим становищем і отримання хабара) та ст. 387 ККУ (розголошення даних оперативно-розшукової діяльності) щодо можливого вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Бюро.

“Відповідне провадження розпочато після службової записки викривача – співробітника НАБУ”, — зауважили в САП.

Втім у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заперечують, що проводять слідчі дії в приміщеннях НАБУ. Це пояснююють тим, що згідно з кримінальним провадженням обшук проводили виключно за місцем проживання чинного співробітника НАБУ – детектива одного з підрозділів.

“До обшуку було залучено Національну поліцію України через недостатність ресурсів Управління внутрішнього контролю НАБУ. Працівники Національної поліції України не мають і не могли мати жодного доступу до матеріалів розслідувань Національного бюро”, — повідомили в САП.

Нагадаємо, що 22 травня стало відомо, що ексзаступнику голови ОП Смирнову повідомили про підозру у незаконному збагаченні. За даними слідства, у період з 2020 по 2022 рр. посадовець набув активи вартістю 17,1 мільйона гривень, маючи заощадження та офіційний дохід за цей період у розмірі понад 1,3 мільйона гривень.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *