У Львові родина померлого чоловіка відсудила у лікарні 3,9 млн гривень

Фото: Flickr | Ілюстративне фото

Лікарка не призначила усі необхідні аналізи пацієнтові перед операцією, через що він помер у реанімації за кілька днів. Причиною смерті стала вірусно-бактеріальна інфекція

Related video

Галицький районний суд Львова визнав винною у невиконанні професійних обов’язків лікарку однієї з лікарень, що спричинило смерть пацієнта. Лікарня, у якій працює лікарка, має сплатити сім’ї померлого пацієнта 3,9 млн грн матеріальної та моральної компенсації. Про це йдеться у вироку суду.

Згідно з матеріалами справи, чоловік потрапив до лікарні 27 грудня 2016 року з діагнозами катаральний синусит, викривлення переділки носа з порушенням дихання та хронічним гіпертрофічним ринітом. Лікарка отоларингологічного відділення Львівської першої міської клінічної лікарні імені Князя Лева не провела повну діагностику й прооперувала хворого.

Важливо Бойові медики дістали з руки воїна ЗСУ елемент гранати ВОГ-17 (фото)

Після операції стан чоловіка погіршився і його перевели до реанімації, оскільки в нього стався набряк мозку і відмовили нирки. За кілька днів пацієнт помер.

За матеріалами справи, причиною смерті стала вірусно-бактеріальна інфекція, породжена хірургічним втручання у порожнину носа.

На суді лікарка свою помилку не визнала і заявила, що операція прошла успішно.

Уривок з вироку суду

Тим не менш експерти встановили, що після операції у пацієнта розвився сепсис на тлі запалення носової порожнини.

“Оперативне лікування спровокувало розвиток інфекції, тому перебуває в непрямому причинному зв`язку. На перебіг хвороби, що призвело до смерті пацієнта вплинуло проведене оперативне втручання на фоні запального процесу в носовій порожнині, що є неправильним; тому цим і встановлений непрямий причинний зв`язок. Наявність запального процесу в носовій порожнині є протипоказом для проведення планових оперативних втручань. У зв`язку з тим, що був запальний процес, оперативне втручання слід було відтермінувати до повного виздоровлення”, — йдеться у вироку суду.

Представник медзакладу визнав позов частково. У лікарні кажуть, що сума, яку родичі чоловіка вимагають є завищеною і необґрунтованою, лікарня працює на самофінансуванні і не має таких коштів.

Суд визнав лікарку винною у смерті пацієнта. Втім, її було звільнено від покарання, оскільки минув строк давнини справи.

Уривок з вироку суду

Суд також постановив, що лікарня має сплатити родині померлого чоловіка 3,9 млн гривень моральної та матеріальної шкоди, а лікарка має сплатити понад 17 тис. грн за судово-медичну експертизу.

Нагадаємо, що у Дніпрі після операції постраждали кілька людей. Усі вони отримали неякісний наркоз. Є випадки смерті пацієнтів.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *