Убивство підлітка у фунікулері Києва — рішення суду

Фото: Суспільне | Підозрюваний у вбивстві підлітка

За даними журналістів, засідання у справі про вбивство 16-річного підлітка відбулося в закритому режимі, але рішення про запобіжний захід було оприлюднено відкрито.

Related video

У вівторок, 9 квітня, Печерський районний суд Києва обрав підозрюваному у вбивстві підлітка Максима Матерухіна на станції фунікулера запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 5 червня без можливості внесення застави. Про це пише “Суспільне”.

Повідомляється, що адвокат підозрюваного Костянтин Марченко на початку засідання просив оголосити перерву для ознайомлення з документами. Друге клопотання сторона захисту подала про проведення засідання в закритому режимі.

Як зазначають журналісти, суд підтримав клопотання захисту про проведення закритого засідання, проте рішення про запобіжний захід було озвучено відкрито.

Важливо Любив молодшого брата і футбол: що відомо про Максима, якого вбили в київському фунікулері (фото)

Зі свого боку представник сім’ї загиблого Олександр Панченко вказав на те, що, за словами свідків інциденту, підозрюваний перебував у стані алкогольного сп’яніння і був ініціатором конфлікту.

“Дитина загинула не через те, що вона вчинила щось погане, а через неправомірні дії. Ми так вважаємо, тому на сьогодні відбувається досудове розслідування. Ми наполягаємо на тому, щоб підозрюваний перебував під вартою”, — наголосив Панченко.

За підсумками засідання суд постановив застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 5 червня без можливості внесення застави.

Убивство підлітка у фунікулері: що відомо

Нагадаємо, 7 квітня на станції фунікулера в Києві чоловік, який працює водієм в Управлінні державної охорони України, штовхнув підлітка, а той під час падіння розбив скло і отримав смертельне поранення.

Максим Матерухін Фото: Соцмережi

За даними ЗМІ, нападника затримали на місці події, він не чинив опору. При собі він мав зброю і перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Прокуратура 8 квітня повідомила чоловікові про підозру за статтею про умисне вбивство за ч. 1 ст. 115 КК України. Йому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Пізніше, 9 квітня, пресслужба Управління державної охорони України повідомила, що їхній співробітник, який є підозрюваним в умисному вбивстві 16-річного підлітка на станції фунікулера в Києві, перебуває під вартою в СІЗО.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *