Укриття ролі не відіграють: у Міносвіти розповіли про навчання дітей у прифронтових областях

Фото: Getty Images | Школа в Україні

За словами заступника міністра освіти Андрія Сташківа, більша частина з 13 тисяч шкіл в Україні повертатиметься до денного формату навчання.

Related video

З 1 вересня в Україні розпочинається новий навчальний рік. На прифронтових територіях діти навчатимуться тільки в дистанційному форматі. Навіть наявність укриття в школі не скасовує цього рішення. Про це під час ефіру телемарафону повідомив заступник міністра освіти і науки Андрій Сташків.

За його словами, більша частина з 13 тисяч шкіл в Україні повертатиметься до денного формату навчання. Крім того, близько 3800 шкіл працюватимуть у змішаному режимі. Річ у тім, що укриття не вміщують одночасно всіх учасників освітнього процесу.

Також, як зазначив Сташків, учні приблизно 2 500 закладів продовжать навчання в дистанційному форматі.

Крім того, за словами заступника міністра, в Україні є школи, які були переміщені з окупованих територій Запорізької та Херсонської областей. Наразі вони функціонують на територіях, які контролює офіційна влада.

“З 1 вересня вони запрацюють дистанційно, зокрема для учнів із ТОТ, яких в Україні — 70 тисяч”, — сказав заступник міністра.

Нагадаємо, що 28 серпня журналісти назвали п’ять змін для українських школярів у новому навчальному році. Так, навчальний рік триватиме до 28 червня 2024 року. Діти вивчатимуть новий предмет “Захист України”. Школи зможуть визначати формат навчання самостійно.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *