Російському оперному співаку родом з України заочно оголосили підозру за заклики до війни

Російському оперному співаку родом з України заочно оголосили підозру за заклики до війни 17.04.2024 12:20 Укрінформ Російському оперному співаку родом з України, який закликав до агресивної війни, заочно повідомили про підозру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомили про підозру громадянину РФ, який народився в Україні.

Йому інкриміновані публічні заклики до зміни державних меж та устрою України, поєднані з розпалюванням національної ворожнечі, а також публічні заклики до агресивної війни (ч. 2 ст. 110, ст. 436 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, підозрюваний як публічна особа відкрито підтримав так звану “спеціальну військову операцію” проти України, що розпочалася 24 лютого 2022 року.

З використанням медійних ресурсів він пропагував російську ідеологію на численну аудиторію.

У березні 2022 року оперний співак взяв участь у концерті-мітингу в Москві на честь чергової річниці окупації Росією Автономної Республіки Крим. У прямому етері він проголосив промову на підтримку очільника Кремля Володимира Путіна і ведення агресивної війни проти України.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України оголосила підозру в держзраді кремлівському пропагандисту Михайлу Шпіру, який переховується на тимчасово захопленій території Херсонської області.

Опера СБУ співак

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *