Херсонському краєзнавчому музею передали нумізматичну колекцію

Херсонському краєзнавчому музею передали нумізматичну колекцію Фото 17.04.2024 12:58 Укрінформ Херсонському краєзнавчому музею передали нумізматичну колекцію, у наборі представлені пам'ятні монети та банкноти, присвячені важливим для українців подіям.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонський обласний краєзнавчий музей.

«Завдяки шанувальникам музею, наша колекція знову збагачується цінними предметами.Цієї весни до музею було передано велику нумізматичну колекцію від дарувальника, який не хоче афішувати своє ім'я», – йдеться у повідомленні. 

Як підкреслюється, інформацією про цінний подарунок поділився молодший науковий співробітник музею Олександр Корінчук, через якого передали колекцію. У наборі представлені пам'ятні монети та банкноти, присвячені важливим для українців та херсонців подіям.

Херсонському краєзнавчому музею передали нумізматичну колекцію / Фото: Херсонський обласний краєзнавчий музей, Facebook

Зазначається, що під час окупації музей був пограбований російськими військами. У тому числі постраждала група нумізматики. Втрата цих цінних артефактів стала великим ударом для музею.

Як повідомляв Укрінформ, колекція Херсонського художнього музею поповнилася старовинною іконою «Іоан Воїн», це одна з ікон, вилучених правоохоронцями Полтавщини.

Художниця Оксана Оснач, яка відродила традиції писання ікон на рибі, подарувала свою роботу – Семистрільну ікону Божої Матері, Херсонському обласному краєзнавчому музею.

Херсонський обласний краєзнавчий музей, який зазнав мародерств від російських окупантів, створив виставку «Незламна Херсонщина».

Херсон Херсонщина Музей Монета

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *