Світоліна та Жадан разом почистили картоплю, щоб допомогти нацгвардійцям

Світоліна та Жадан разом почистили картоплю, щоб допомогти нацгвардійцям Фото, відео 13.11.2023 04:47 Укрінформ Топова світова тенісистка Еліна Світоліна та письменник Сергій Жадан зустрілися й разом почистили картоплю для військових, щоб допомогти 13-й бригаді НГУ «Хартія».

Як передає Укрінформ, про великий парний збір, який проводить Благодійна організація «Благодійний фонд «Хартія», Світоліна написала на своїй сторінці у Фейсбуці, де також викладено відео зустрічі.

«Нещодавно ми купили антидронову систему за ₴720 тисяч, але це лише частина того, що треба, тому у нас оголошують великий збір», – наголосив Жадан.

«Друзі, долучайтеся», – підтримала письменника Світоліна.

Саме зі Світоліної та Жадана Благодійний фонд розпочав єстафету парних донатів для великого збору на РЕБ/РЕР (радіоелектронна боротьба та радіоелектронна розвідка) для «Хартії» «З новими силами».

«Долучайтесь і ви! Обирайте собі напарника і збільшуйте результат удвічі. А, може, і вдесятеро», – закликають у дописі БФ.

Удесятеро помножити збори найоригінальніших пар пообіцяли друзі фонду «Хартія».

Світоліна від перших днів повномасштабної війни підтримує добровольчий підрозділ 13-ї бригади Національної гвардії України «Хартія» , який був заснований патріотами Харкова, а тепер є потужною бригадою у складі Нацгвардії України.

Днями вона приїхала до тренувального табору Хартії, привезла дрони та інші необхідні речі.

За інформацією Юрія Сапронова – харківського бізнесмена, мецената та волонтера, який багато років опікується тенісом, кілька днів поспіль Еліна була у Харкові.

«Привезла багато тенісних потреб харківським дітям, зустрілася з юними тенісистами, подарувала потужний 50 КВТ-генератор, щоб тенісний клуб "Унікорт" спокійно пережив зиму, зустрілася зі своїм першим тренером, коли вона 13-річною переїхала до Харкова, – заслуженим тренером України Андрієм Луценком», – написав Сапронов у Фейсбуці.

Він також нагадав, що Еліна в рамках Inited 24 лише в цьому році зібрала на благодійних тенісних матчах понад $500 тисяч для ЗСУ та України». За його словами, Світоліна починає підготовку до нового тенісного сезону.

Еліна Світоліна – найуспішніша спортсменка в історії українського тенісу, встановила багато національних рекордів як серед жінок, так і серед тенісистів обох статей загалом, зокрема здобула єдину для України олімпійську медаль із будь-якої тенісної дисципліни, зайняла найвищу серед українських тенісистів третю позицію у світовому рейтингу, єдина перемагала в підсумковому чемпіонаті року, єдина серед жінок досягала півфіналів турнірів Великого шлему в одиночному розряді тощо.

Фото: objectiv.tv

Акція "Вісла" Нацгвардія Світоліна Жадан Війна Війна з Росією Сили оборони

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *