Вишнівецький палац на Тернопільщині повернули у власність держави

Вишнівецький палац на Тернопільщині повернули у власність держави Фото 28.05.2024 13:10 Укрінформ Господарський суд Тернопільської області задовольнив позовні вимоги Національного заповідника «Замки Тернопілля» до вишнівецького підприємства «Шкіргалантерея» щодо повернення частини приміщень Вишнівецького палацо-паркового комплексу.

Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

«Заповіднику мають повернути будівлю шкіргалантерейної фабрики. Адже вона є частиною пам’ятки національного значення Вишнівецького палацово-паркового комплексу та належить виключно державі й всім українцям», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі майно закріплене на правах оперативного управління за Національним заповідником «Замки Тернопілля», що належить до сфери управління МКІП.

У міністерстві відзначають, що Вишнівецьке державне виробничо-торговельне підприємство «Шкіргалантерея» свідомо використовувало документи, які втратили чинність. Воно протиправно зареєструвало за собою право власності на частину приміщень Вишнівецького палацо-паркового комплексу для подальшого їх відчуження, оскільки перебуває на стадії ліквідації.

«Судова тяганина за цією справою тривала два роки. Завдяки копіткій роботі, зокрема зі збирання доказів та доведення у судовому процесі належності спірного майна до комплексу пам’ятки національного значення, представникам Національного заповідника та МКІП вдалося відновити порушене право держави та захистити українську спадщину», – додали у МКІП.

Вишнівецький палац — це архітектурна пам’ятка загальнодержавного значення у смт Вишнівець Збаразького району Тернопільської області. Палац збудований у ХVIII столітті, був родовою резиденцією однієї з найвпливовіших династій Східної Європи – князів Вишневецьких, які походять із давнього українського роду.

Замок Тернопільщина МКІП

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *