Буревій у Туреччині – потужний вітер зніс мінарети та дахи будівель – відео

Потужний буревій проннісся туреччиною

Метеорологи заявили, що швидкість вітру в деяких локаціях країни досягла 118 кілометрів на годину.

Related video

У Туреччині внаслідок буревію постраждали населені пункти у різних провінціях. В Стамбулі падали дерева, а у місті Чанкири сильний вітер зніс мінарет мечеті. Подробиці повідомило видання Yeni Akit.

У деяких районах Анталії з самого ранку почалися грози та короткочасні зливи. У зв’язку з цим деякі дерева на пляжі Коньяалти впали. Згідно з даними, отриманими від 4-го регіонального управління метеорології, швидкість вітру сягала 68,4 кілометрів на годину в центрі міста і 118 кілометрів на маяку Сиглік в районі Кемер.

Важливо На Німеччину обрушився сніговий буревій: скасовують матчі Бундесліги та заняття в школах (фото, відео)

Вночі очікуються зливи у високих частинах Стамбула. Сильний вітер у поєднанні з дощем пошкодив дерева на узбережжі та погіршив видимість водіїв на слизькій дорозі.

Через дощ і вітер в районі Малтепе дерево впало на припаркований автомобіль і службовий мікроавтобус. Хоча внаслідок події загиблих та травмованих немає, транспортні засоби отримали пошкодження.

В Ізмірі зафіксували потужний смерч. Біля району Єніфоча у Фочі він пронісся узбережжям.

В місті Чанкири сильний буревій зніс мінарет мечеті. Сильний вітер зриває дахи будівель і валить дерева.

Місто Мугла також зазнала потужного удару стихії. Під час зливи в районі Ула, сади будинків були вкриті градом. Після короткочасного дощу гілки дерев, що відламалися під час буревію, впали на припаркований під деревом автомобіль.

Загалом ситуація з погіршенням погодних умов спостерігається у 45 провінціях. Головне управління метеорології оголосило тривогу через шторми та зливи.

Нагадаємо, у червні 2023 року буревій завдав значних збитків у Львові. Шторм повалив дерева, що завадило руху транспортних засобів.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *