«Характерний посил»: у Молдові розмалювали монумент із радянським танком (фото)

Фото: Главком | На пам’ятнику радянському танку в Молдові з’явилися написи

У молдавському селі Корнешт невідомі залишили кілька написів на меморіалі, присвяченому солдатам 6-ї танкової армії СРСР.

Related video

У понеділок, 11 вересня, у Молдові, недалеко від кордону з Румунією, на радянському меморіалі хтось зробив написи фарбою. Про це пише “Главком”.

Як зазначають журналісти, на монументі, розташованому поблизу міста Унгени, з’явився “характерний посил”.

“Російський танк, йди на х*й”, — свідчить напис на пам’ятнику.

Монумен радянським танкістам у Молдові Фото: Главком

Портал Eadaily уточнив, що інцидент стався в селі Корнешти Унгенського району. Повідомляється, що меморіал присвячений солдатам 6-ї танкової армії СРСР.

Важливо Дерусифікація триває: в Києві зносять пам'ятники героям Радянського Союзу (фото)

За словами авторів публікації, місцева влада спочатку заявила, що не знає про те, що трапилося. Пізніше примар Віра Буга зазначила, що зателефонувала в поліцію. Один із правоохоронців визнав, що бачив напис, імовірно зроблений уночі.

“Сьогодні ми усунемо цей напис і повернемо все в порядок. Досі не надходило скарг. Зараз дільничний поліцейський зробив фотографії та повідомив поліцію”, — заявила чиновниця.

На знімку, опублікованому виданням, також видно, що на танку написано “Слава Україні!”.

На танку з'явився напис "Слава Україні!" Фото: Cenzura.md

Нагадаємо, 29 червня стало відомо, що у столичному парку “Вічної слави” невідомі облили фарбою погруддя радянських партизанів. На бюстах ватажків написали слова “кат”, “окупант” і “чекіст” білою фарбою.

Ми також писали про те, що в серпні минулого року почався демонтаж пам’ятника з офіційною назвою “визволителям Радянської Латвії та Риги від німецько-фашистських загарбників”. Знесення пам’ятника в латвійському суспільстві обговорювали протягом кількох років, остаточне рішення ухвалили в травні 2022 року.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *