«Важко працювати»: після атак України з НПЗ у РФ масово звільняються співробітники, — росЗМІ

Фото: V1.RU | Пожежа на НПЗ у Волгограді

На російські НПЗ почали терміново набирати нових працівників. Але ті, хто залишилися, скаржаться на нестерпні умови і маленькі зарплати.

Related video

Українські безпілотники вже багато разів вдало атакували нафтопереробні заводи в південних регіонах Росії. І після цього звідти почався відтік робітників. Керівництво намагається знайти нових працівників, але ті, хто поки що залишився, скаржаться, що їм мало платять і вони не почуваються в безпеці. Про це пише видання “Вот Так”.

Після того як наприкінці березня Куйбишевський НПЗ — один із найбільших у Самарській області — атакували українські безпілотники, звідти звільнилися щонайменше сім лаборантів хімічного аналізу. Колишній співробітник НПЗ, який і сам написав заяву про звільнення, розповів, що працівників стало менше, а роботи більше.

“Важко працювати. Це як сніжний ком. Доплат за тих, кого не вистачає, не було”, — розповів він.

Атака на Афіпський НПЗ у Краснодарі Фото: МНС Росii

Журналісти вивчили вакансії на Куйбишевському НПЗ, і інформація підтвердилася: ще у квітні підприємство розпочало активний пошук нових співробітників, розмістивши близько 50 оголошень. Велика частина вакансій пов’язана зі спеціальністю інженера або технічним забезпеченням заводу.

Атака на Кубишевський НПЗ

Масово звільнятися робітники почали і зі Слов’янського НПЗ у Краснодарському краї. Після тимчасового припинення роботи заводу через атаку безпілотників наприкінці квітня з відділу технічного забезпечення пішло щонайменше п’ять осіб.

“По всьому заводу люди теж пішли, зараз небезпечно там працювати”, — розповів чинний співробітник Слов’янського НПЗ. Там відкрито 120 вакансій.

При цьому видання “Эхо” поговорило з працівниками російських НПЗ у районах, які межують з Україною. Ті поскаржилися, що умови роботи стали нестерпними: керівництво побоюється атак українських дронів, а тому примушує працювати в кілька змін поспіль без вихідних і відпусток.

Пожежа на Кстовському НПЗ після атаки дронів Фото: Baza

Анонімне джерело заявило, що зарплати при цьому залишилися колишніми: близько 80 тисяч рублів (близько 35 тисяч гривень) і урізали медичні страховки.

“Постійні викиди бензолу — канцерогени, і в мене постійний кашель, головні болі, тиск, хоча всього 30 років. Але нам почали дорікати в тому, що на фронті пацанам гірше. Якщо хтось хоче звільнитися, йому одразу погрожують, що мобілізують. Один мій друг звільнився півроку тому — і вже в зоні СВО. До нього одразу додому прийшли з військкомату”, — розповів співробітник НПЗ.

Російські НПЗ хотіли обладнати системами ППО, але співробітники кажуть, що справа обмежилася сітками на резервуарах і черговим, який видивляється дрони. А служба охорони шукає шпигунів.

“Ми телефони здаємо особисто під розписку. За нами дивляться, періодично перевіряють телефони, мабуть, думають, що хтось може щось зливати, або наводити дрони”, — сказало джерело.

Навесні українські дрони успішно атакували відразу кілька російських нафтозаводів, що призвело до зростання цін на паливо. З березня російська влада заборонила на півроку експорт бензину, щоб стабілізувати ціни на внутрішньому ринку.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *