Хрестовий похід США — Лавров назвав Росію жертвою американської агресії

Фото: РБК | Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров

На думку Лаврова, під впливом Вашингтона перебуває не тільки Україна, а й переважна кількість європейських країн.

Related video

Росія не бачить перспектив для діалогу із західними країнами. Таку позицію глава МЗС РФ Сергій Лавров озвучив у четвер, 26 жовтня, на міжнародній безпековій конференції, що проходить у столиці Білорусі. Про це повідомляє агентство EFE.

Глава російської дипломатії заявив, що США очолюють “хрестовий похід” проти таких країн як Росія, які “захищають свої інтереси”.

“Агресія Заходу проти Росії є лише частиною хрестового походу Сполучених Штатів та їхніх сателітів проти будь-якого члена міжнародного співтовариства, який має незалежний вигляд і захищає свої національні інтереси”, — сказав Лавров у своєму виступі на мінській конференції.

За словами глави МЗС РФ, Росія на даний момент “не бачить перспектив для діалогу з країнами Заходу”.

“Поки вони, практично більшість із них, повністю підпорядковані Вашингтону, ми не спостерігаємо і не очікуємо перспектив для повноцінного діалогу з переважною більшістю цих країн”, — зазначив Лавров.

Лавров також зазначив, що мета США полягає в тому, щоб виключити Росію і Білорусь з угод, які вони хочуть укласти пізніше на континенті.

Реакція України на висловлювання глави російського МЗС

На момент публікації українські офіційні особи не прокоментували висловлювання Сергій Лаврова на конференції в Мінську.

Нагадаємо, Лукашенко звинуватив США в тиску на союзників і заявив, що поставки ATACMS Україні ведуть до ескалації конфлікту. За словами білоруського диктатора, світ рухається до повномасштабної війни із застосуванням найсмертоноснішої зброї.

Раніше політолог Олексій Буряченко закликав сприймати ядерні погрози Москви спокійно. На його думку, ядерна зброя — це єдине, чим Путін може шантажувати світ.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *