У 5-річного хлопчика виявили рідкісне захворювання – ретинобластому

Фото: The Childhood Eye Cancer Trust | Незвичне світіння ока виявилося раком

Мама 5-річного сина помітила у сина незвичне світіння правого ока, що спонукало її звернутися до лікарів. Ті діагностували ретинобластому.

Related video

У Великій Британії 28-річна Меган Брімсон помітила в очах свого сина “біле світіння”, що виявилося серйозним захворюванням. Про це повідомляє Daily Star.

28-річна Меган Брімсон помітила незвичний блиск в правому оці у свого 5-річного сина Арло. Коли вона звернулася до госпіталю на острові Вайт, то її перенаправили в Королівську лондонську лікарню. Після огляду очей виявилося, що світіння є рідкісною раковою пухлиною. Лікарі діагностували ретинобластому — це захворювання ока, яке може уражати маленьких дітей.

Єдиним виходом для малюка було енуклеація — видалення ока. Операція вже відбулася, хлопець пройшов чотири цикли хімієтерапії. Зазначається, що Арло добре відновлюється і зараз чекає на протезування ока.

Ретинобластома – це рідкісне захворення ока Фото: The Childhood Eye Cancer Trust

Сама історія розпочалася у серпні 2023 році, коли Меган помітила біле світіння в очах сина.

“Я щось помітила, і наступного дня моя сестра взяла його на день. Вона зателефонувала мені і сказала, що його око було абсолютно білим, коли він грав у кімнаті свого двоюрідного брата прямо під сонячним світлом. Я була вагітна в той час, і того тижня приїжджала моя лікарка, тому я вирішила запитати її поради”, — розповідає Меган.

Лікарка порадила звернутися до госпіталю. Перший огляд показав, що в задній частині ока Арло дуже велика пухлина.

“Хірург був з очної лікарні Мурфілдс, він не підтвердив нам, що це рак, але направив до Королівської лондонської лікарні”, — продовжила Меган Брімсон.

Арло після операції з видалення ока Фото: The Childhood Eye Cancer Trust

Меган, Річард і Арло вирушили з острова Уайт до Лондона для обстеження, де Арло ввели під загальний наркоз. Лікарі перевірили обидва його ока та підтвердили, що у нього ретинобластома. Йому знадобиться операція з видалення правого ока.

Організація The Childhood Eye Cancer Trust (CHECT) стверджує, що типові ознаки ретинобластоми включають біле світіння, яке можна побачити лише при певному освітленні або косоокість, а також зміни зовнішнього вигляду ока.

“Симптоми можуть бути ледь помітними, і діти часто здаються здоровими, що може ускладнити діагностику. Майже в половині всіх випадків необхідно видаляти око в рамках лікування”, — розповів гендиректор CHECT Річард Ештон.

Нагадаємо, вчені вияснили, що вітамін D захищає від раку у поєднані з певними бактеріями.

Раніше ЗМІ писали, що вчені виявили схильність чоловіків для аутизму через певні гени.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *