Японія послабила візові вимоги для українців: що відомо

Фото: The Japan Times | Українці в Японії (ілюстративне фото)

Японія вирішила послабити візові вимоги для громадян України. Утім, що саме “пом’якшать”, наразі не повідомляється.

Related video

З понеділка, 24 червня, Японія послаблює візові вимоги для громадян України. Про це повідомляє посольство Японії в Україні.

Як зазначається, це стане ще одним кроком для подальшого розвитку двосторонніх відносин між країнами, у тому числі сприяння культурному обміну, комерційним відносинам та підтримці зусиль з відбудови.

Утім, про які конкретно послаблення йдеться, у дипломатичному відомстві не повідомили.

Варто зазначити, що ще у лютому на сайті посольства Японії в Україні публікувалися конкретні заходи щодо послаблення вимог.

Як йшлося у повідомленні, штатні працівники українських компаній, які беруть участь у проєктах співпраці між Японією та Україною, увійдуть до переліку заявників, які мають право на отримання багаторазових віз для короткострокового перебування з діловими цілями. Крім того, буде пом’якшено вимогу наявності історії поїздок до Японії.

Родичі евакуйованих у Японію українців увійдуть до переліку заявників, які мають право на отримання багаторазових віз для короткострокового перебування у країні з метою їхнього відвідування.

Окрім того, багаторазові візи (дійсні протягом 5 років, з дозволеним періодом перебування до 90 днів для кожного візиту) видаватимуться заявникам з високими доходами та членам їхніх сімей.

Згідно з інформацією посольства, біженцям з України, переважно, надаються короткострокові візи, на 90 днів. Проте, залежно від ситуації, тип візи може відрізнятися.

У разі бажання перебувати в Японії довгостроково, можливо подати заяву на зміну статусу, терміном 1 рік.

Нагадаємо, що з 1 липня Україна запроваджує вимоги попереднього затвердження електронних віз для громадян Ізраїлю.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *