Мальдіви забороняють ізраїльтянам в’їзд до країни: у чому причина

Фото: MNBC | Протести на Мальдівах із вимогами заборонити в’їзд ізраїльтянам

У цій переважно мусульманській країні суспільне обурення через операцію Ізраїлю в Газі досягло тієї стадії, коли власникам ізраїльських паспортів заборонять в’їзд.

Related video

У канцелярії президента Мальдів Мохамеда Муіззу повідомили, що кабінет міністрів вирішив змінити закони, щоб заборонити власникам ізраїльських паспортів в’їзд у країну, і створити підкомітет для спостереження за цим процесом. У цій переважно мусульманській країні, офіційна назва якої Мальдівська республіка, більшість із 402 тисяч населення обурені операцією Ізраїлю в Газі. Про це пише Daily Mail.

У заяві йдеться про те, що президент Мохамед Муїзу призначить спеціального посланника для оцінки потреб палестинців і початку кампанії зі збору коштів.

Представник Міністерства закордонних справ Ізраїлю Орен Марморштейн заявив у відповідь, що міністерство закордонних справ рекомендує ізраїльтянам уникати будь-яких поїздок на Мальдіви, зокрема особам із закордонними паспортами.

Він також рекомендував тим, хто зараз перебуває там, подумати про від’їзд.

Минулого року Мальдіви відвідали близько 11 000 ізраїльтян, що становить 0,6% від загальної кількості туристів, які прибули.

Великі антиізраїльські плакати почали з’являтися на пляжах цієї південноазіатської країни. А за повідомленнями місцевих ЗМІ, уряд розглядав можливість введення примусової заборони для ізраїльтян ще в листопаді 2023 року.

Антиізраїльські плакати на пляжах Мальдівів

Депутат від Мальдів Мохамед Нашид Абдулла, який першим запропонував законопроєкт, заявив, що вніс його у відповідь на “невибіркову ізраїльську агресію проти сектору Гази”.

Протести сформувалися по всьому острову за кілька днів і тижнів після теракту 7 жовтня, здебільшого у відповідь на військову кампанію Ізраїлю проти сектора Газа.

Мальдівці влаштували масові акції протесту в Мале, столиці країни, всього за кілька тижнів після того, як Ізраїль розпочав операцію з повернення заручників після жорстокого нападу ХАМАСу.

Протести на Мальдівах Фото: MNBC

Нагадаємо, внаслідок нападу ХАМАС в Ізраїлі загинули 1190 осіб, переважно мирні жителі.

Бойовики також викрали близько 250 осіб, ізраїльтян та іноземців, 120 з яких досі перебувають у полоні в Газі, зокрема 37, які, за словами військових, мертві. Водночас міністерство охорони здоров’я території, контрольованої ХАМАС, повідомляє, що під час операції Ізраїлю в Газі загинуло вже понад 36 тисяч осіб. Перевірити цю інформацію неможливо.

Після початку операції і дослідження тунелів ХАМАС, якими пронизана вся Газа, було виявлено тіла кількох заручників-ізраїльтян, зокрема й німкені Шані Лук, відео з якою облетіло весь світ.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *