Опиняється в ізоляції: у ЄС виникають сумніви, чи можна довіряти Угорщині, — The Guardian

Фото: RFI | У ЄС виникають сумніви, чи можна довіряти Угорщині

За словами журналістів, нещодавня зустріч Орбана з Путіним у Пекіні ставить під сумнів, чи можна довіряти цій країні як союзнику і партнеру.

Related video

Угорщина чинить негативний вплив на загальну безпеку всіх членів союзу, затримуючи приєднання Швеції до НАТО. Про це йдеться в матеріалі The Guardian, посилаючись на слова неназваних дипломатів.

“Нещодавня зустріч Орбана з Путіним у Пекіні і те, як угорський прем’єр-міністр порівняв ЄС із Радянським Союзом, ставить під сумнів, чи можемо ми все ще довіряти цій країні як союзнику і партнеру”, — цитує видання одного з європейських дипломатів.

Також у джерелі йдеться про те, що, ймовірно, проблеми, ініційовані Угорщиною, посилюватимуться і становитимуть дедалі серйознішу загрозу для спільних стратегічних рішень.

Інший високопоставлений європейський дипломат зауважив, що “Угорщина дедалі більше опиняється в ізоляції”, оскільки затримка в приєднанні Швеції до НАТО негативно позначається на безпеці всіх членів союзу.

Нагадаємо, що 23 жовтня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у своїй промові, приуроченій до річниці Угорського повстання 1956 року, порівняв нинішнє членство країни в ЄС із радянською окупацією.

Крім того, 23 жовтня Будапешт заблокував транш військової допомоги для України від ЄС, вимагаючи юридичних гарантій.

Також повідомлялося, що в Будапешті депутати облили фарбою офіс Орбана і заявили, що росіяни вбивають угорців Закарпаття.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *