Південна Корея — МЗС України зірвали гастролі Большого театру у Сеулі

Фото: Getty Images | Балет (ілюстративне фото)

Балетне шоу за участю провідних танцюристів Великого балету Росії було скасовано за день до прем’єри. Посольство Росії в Південній Кореї висловило “глибокий жаль” з приводу скасування гастролей своїх земляків.

Related video

Гастролі російського балету та “Гала-концерт балету Большого театру” у Південній Кореї, які були намічені на 16-18 квітня у Сеулі, не відбудуться. Про це повідомила пресслужба Міністерства закордонних справ України.

“Завдяки зусиллям Посольства України в Республіці Корея та за підтримки української громади і міжнародних партнерів виступ російської прими-балерини із проєктом “Моданс” у Сеульському Артцентрі та “Гала-концерт балету Большого театру” у столиці Південної Кореї вже не відбудеться”, — йдеться у повідомленні.

В МЗС уточнили, що це черговий крок для міжнародної ізоляції РФ у сфері культури.

“Російській “культурній” пропаганді не має бути місця на міжнародних майданчиках, а російським балеринам — на сценах світових театрів. Працюємо й надалі, щоб ворог не міг використовувати світовий культурний простір для виправдання своїх злочинів”, — наголосили у відомстві.

Скасування гастролей російського балету у Південній Кореї Фото: МЗС України

Як зазначило Reuters, балетне шоу за участю провідних танцюристів Великого балету Росії було скасовано за день до прем’єри. Організатор шоу повідомив, що скасування вистави відбулось через напруженість у відносинах між Сеулом і Москвою щодо України та Північної Кореї.

Як відреагували росіяни

Посольство Росії в Південній Кореї висловило “глибокий жаль” з приводу скасування гастролей своїх співвітчизників.

“Нещодавно корейські організатори відмовилися від виступів у Сеулі прима-балерини Великого театру С.В.#Захарової під приводом “гарантування безпеки глядачів”. Не можемо не вбачати в цих кроках певної тенденції в підходах південнокорейської сторони до співпраці з Росією тепер уже і в галузі культури”, — зазначили у посольстві.

Росіяни уточнили, що змушені будуть у майбутньому враховувати такі дії Південної Кореї.

Нагадаємо, 12 квітня суд ЄС скасував санкції, що обмежують польоти російських пілотів у Європі. Таким чином громадяни РФ знову будуть мати право проходити навчання пілотування у Фінляндії. Разом з тим, росіяни не можуть керувати літаками, які офіційно належать РФ.

15 квітня під час засідання юридичного комітету грузинського парламенту голова партії “Громадяни” Алеко Елісашвілі влаштував бійку з Мамукою Мдінарадзе з “Грузинської мрії”, що представляє парламентську більшість. За словами Алеко Елісашвілі, сутичка відбулась через те, що “Грузинська мрія” веде країну до зближення з Росією.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *