Закон про іноагентів у Грузії — люди вийшли на протести — деталі та відео

Фото: Twitter | У Грузії люди масово почали виходити на вулиці через законопроєкт “про іноагентів”

У великих грузинських містах люди вийшли на мітинги, аналогічні березневим 2023 року. Вони вимагають, щоб влада не ухвалювала такі самі закони, як діють у Росії. Поліція оточила будівлю парламенту.

Related video

15 квітня в парламенті Грузії почали обговорювати “закон про іноагентів”, проти якого виступає значна кількість громадян. Юридичний комітет уже підтримав документ, а люди почали виходити на протести. Про це повідомляє місцеве медіа Tbilisi life.

На кадрах можна побачити скупчення людей на вулицях грузинських міст. Зокрема йдеться про столицю — Тбілісі, а також Батумі.

Влада мобілізувала співробітників правоохоронних органів, які мають відповідати за правопорядок. Це помітно по вулиці “9 квітня”, яка розташована ліворуч від парламенту. Поліцейські фактично заповнили весь простір. Слідом за ними прибули ще й спецпризначенці в масках і зі щитами.

“Міністерство внутрішніх справ закликає організаторів та учасників мітингу не виходити за межі норм, встановлених законом про свободу вираження поглядів і мирних зібрань. Під час акції будь-який факт правопорушення буде негайно припинено поліцією в межах закону”, — йдеться в повідомленні МВС Грузії, передає медіа NEWSGEORGIA.

Крім того, як розповіли журналістам джерела в правоохоронних органах, поки що немає в планах розганяти людей, проте є розпорядження не допустити повного оточення парламенту.

Щонайменше 14 осіб, як повідомляється, було затримано і ситуація залишається напруженою. Один співробітник МВС постраждав.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі на своїй сторінці в соціальній мережі Х відреагувала на те, що відбувається в столиці та інших великих містах країни.

“Масова мирна демонстрація суспільства в Тбілісі проти “російського закону”. “Спецназ” з водометами і газовими гарматами готовий перейти до дій проти мирного населення, яке захищає своє європейське майбутнє. Арешти тривають. Грузія не здасться рерадянізації!” — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в березні 2023 року в Грузії також намагалися ухвалити закон “про іноагентів”, однак парламент “провалив” голосування. Перед цим жителі країни також виходили на масові протести із затриманнями, проте наполягли на своєму.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *