Повінь у Китаї – південь країни накрили потужні зливи – відео

Фото: Getty Images | Наслідки рекордних опадів і повені у Китаї

Потужні зливи з четверга накрили ключовий економічний центр — провінцію Гуандун. Влада евакуювала 54 тисячі місцевих жителів.

Related video

У понеділок, 22 квітня, південь Китаю продовжили накривати сильні зливи. Десятки тисяч людей покинули свої домівки, а рятувальники намагаються евакуювати тих, хто опинився в пастці повені, а також знайти щонайменше 11 зниклих безвісти жителів провінції Гуандун. Про це пише видання The Washington Post.

Місцева влада повідомила про пошкодження будинків, зсуви ґрунту й заблоковані дороги. Нині у зоні ризику перебуває 127 мільйонів людей. Через небезпеку уряд країни задіяв план реагування на надзвичайні ситуації. Стихійне лихо загрожує економічній стабільності країни, оскільки Гуандун є однією з найбільш густонаселених і найбагатших у Китаї. Провінція — ключовий економічний центр Китаю.

Понад 82 тисячі людей були евакуйовані зі своїх домівок. Щонайменше 1,16 мільйона домогосподарств були знеструмлені через шторми, а понад 1000 шкіл — закрилися. Щонайменше 4 метеостанції в регіоні повідомили про рекордні опади за квітень.

З четверга минулого тижня велика вода почала затоплювати міста в густонаселеній дельті річки Чжуцзян після рекордних дощів, У неділю влада повідомила, що рівень води у річці Бей Цзян досягне рекордної позначки, якої не було останні 50 років. Кількість опадів за останні дні у два-три рази перевищують норму для цієї пори року, зазначає Reuters.

Останніми роками зливи в провінції Гуандун посилюються. Метеорологи зазначають, що наслідки глобального потепління в Китаї серйозніші, ніж будь-де. Зокрема, на їхню думку, це пов’язано з тим, що Китай докладає недостатньо зусиль для боротьби з потеплінням, а влада провінцій обмежена у заходах боротьби проти стихійних лих через вертикальну систему влади в країні.

Нагадаємо, 17 квітня потужний шторм накрив Дубай. У мегаполісі був затоплений найбільш завантажений аеропорт світу, торгові центри та вокзали, а дороги перетворилися на стрімкі річки.

Синоптики прогнозують, що активність ураганів цього сезону буде значно вищою за середню. На світ чекають 23 шторми. 11 із них сягнуть статусу урагану, а 5 узагалі будуть надзвичайно сильними. Учені переконані, що 62% із цих стихійних лих можуть вийти на берег.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *