Прорив дамби в Орську – у місті зупинилася робота НПЗ – відео

Фото: соцмережi | Ситуація в Орську

За даними місцевої влади, Орськ “прийняв основний, перший удар стихії”. Затоплювати також почало Оренбург. Евакуйовано понад чотири тисячі осіб. Підтоплено більше ніж шість тисяч будинків.

Related video

У Росії оголосили про надзвичайний стан у постраждалій від прориву дамби на річці Урал Оренбурзькій області. Очільник російського МНС Олександр Куренков, який прибув до Орська, заявив, що ситуація розвивається за найгіршим сценарієм. Про це у неділю, 7 квітня, повідомляє російське видання “Медиазона”.

За останніми даними, кількість постраждалих склала 99 осіб. Підтоплено майже 6300 будинків. Найскладніше — в Орську, де стався прорив дамби в декількох місцях. У місті триває евакуація. Загалом евакуювали понад 4 тисячі осіб.

В адміністрації Орська повідомили про чотирьох загиблих, але наголосили, що їхня смерть нібито не пов’язана з великою водою.

Як пишуть російські ЗМІ, вночі вода у річці Урал піднялася до рівня 11 метрів, під водою опинилася низка сіл, а в Орську зникло світло.

Telegram-канал “Осторожно, новости” повідомляє, що у місті дефіцит питної води у магазинах, а люди “б’ються за продукти”.

“Такий ажіотаж у магазинах, люди все скуповують, крупи. Треба бути трохи людянішим, щоб усім вистачало. Бо аж б’ються за продукти. Води взагалі немає, навіть пів літри”, — каже місцевий блогер Рустам Уразалін.

Губернатор Денис Паслер заявив, що Орськ “прийняв основний, перший удар стихії”, проте “підтоплення фіксуються по всьому руслі річки Урал”, зокрема в Башкортостані та Челябінській області. Паводки очікуються і в Курганській області. Пік стихії припаде на 10 квітня.

В Оренбурзі підтоплено 403 будинки, евакуйовано 889 людей. Глава міста Сергій Салмін попросив мешканців районів, що перебувають у зоні ризику, залишити свої будинки.

“У нас більше немає часу на вмовляння. Тих, хто відмовиться залишати небезпечну зону добровільно, ми евакуюватимемо примусово, за участю співробітників поліції”, — сказав він.

В РФ порушили кримінальну справу за “недбалість і порушення правил безпеки будівництва” через прорив дамби, яка була побудована в 2014 році.

Прорив дамби в Орську — у місті не працює НПЗ

В Орську призупинив роботу один із головних нафтопереробних заводів Росії і єдиний НПЗ в Оренбурзькій області — “Орскнефтеоргсинтез”.

“У зв’язку з аномальним паводком, щоб уникнути екологічних ризиків та з метою дотримання техніки безпеки, пов’язаної насамперед з безпекою праці на виробництві, роботу Орського нафтопереробного заводу тимчасово призупинено”, — йдеться у повідомленні підприємства у Telegram-каналі.

При цьому терміни відновлення виробничого процесу на НПЗ не уточнили. Завод орієнтований на випуск авіакеросину. Його потужність становить приблизно 6,6 млн тонн на рік.

Нагадаємо, ввечері 5 квітня на річці Урал в Орську прорвало дамбу. Причиною прориву назвали різке підвищення рівня води. У місті почали евакуацію.

6 квітня гребля рвонула вдруге. Володимир Путін доручив голові МНС терміново летіти до Орська для ліквідації наслідків прориву дамби.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *