«Таємна вечеря» в Парижі: Макрон і Шольц зустрінуться напередодні візиту Сі, — Politico

Фото: Getty Images | Макрон і Шольц разом зі своїми дружинами повечеряють у французькому ресторані

За даними журналістів, канцлер Німеччини поінформує президента Франції про свою зустріч із лідером КНР, яка відбулася у квітня. 5 травня Сі Цзіньпін вперше за останні 5 років вирушить у європейське турне, в межах якого відвідає Францію, Сербію та Угорщину.

Related video

У четвер, 2 травня, у Парижі президент Франції Емманюель Макрон за вечерею зустрінеться з канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Головною темою неформальної зустрічі стане майбутній візит лідера Китаю Сі Цзіньпіна, який уже за декілька днів прибуде до Франції. Про це пише видання Politico.

Перемовини двох високопоставлених лідерів ЄС описують як напівприватну подію. Канцлер Шольц і його дружина Брітта Ернст, які перебувають у короткій відпустці у Парижі, повечеряють у французькому ресторані з президентом Макроном і його дружиною Бріжит.

За словами трьох обізнаних джерел Politico, на цій зустрічі не буде радників лідерів обох держав.

Ключовою темою обговорення стане візит Сі Цзіньпіна, який прибуде до Парижа 5 травня, а потім вирушить до Сербії та Угорщини. Вечеря стане для Шольца можливістю поінформувати Макрона про його зустріч із Сі Цзіньпіном у Пекіні, яка відбулася минулого місяця.

Важливо Закінчення війни в Україні по-китайськи: чотири головні підсумки візиту Шольца до Пекіна

Крім того, Шольц і Макрон також не погоджуються з потенційним запровадження мит ЄС на субсидовані китайські електромобілі.

Ще однією ймовірною темою вечері може стати політика Євросоюзу, зокрема оборона та її фінансування. Макрон рішуче наполягає на так званих оборонних облігаціях, які передбачатимуть спільний випуск боргових зобов’язань для фінансування військових інвестицій. Шольц цю ідею не підтримав.

Ноа Баркін із Німецького фонду Маршалла вважає, що лідер Франції спробує переконати канцлера долучитися до зустрічі з Сі та головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн наступного тижня.

Нагадаємо, 16 квітня лідер Китайської народної республіки Сі Цзіньпін заявив, що Пекін підтримує проведення мирної конференції щодо України, але вважає, що на такій зустрічі має бути присутня Росія.

2 травня президент Франції Емманюель Макрон сказав, що Європа стоїть перед потрійним екзистенційним ризиком виживання: військовим, економічним та суспільним.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *