Санкції проти Китаю – в США компанії КНР звинуватили в допомозі РФ

Фото: Генштаб ЗСУ | Китай запідозрили в допомозі Росії

Сенатор США Бен Кардін заявив, що Конгрес працює з адміністрацією щодо того, як можна забезпечити виконання санкцій проти Росії, але це вимагатиме більшої співпраці з іншими країнами.

Related video

США розглядають можливість запровадження санкцій проти китайських компаній, які, на їхню думку, допомагають Росії й надалі вести війну проти України. Про це повідомили CNBC члени Конгресу.

Сенатор-демократ Джеральд Конноллі, член Комітету Палати представників США з міжнародних відносин, заявив, що відповідні наміри законодавці вже розглядають. Це відбулося після того, як подібні заходи були запропоновані минулого тижня Європейським Союзом.

Важливо "Витратили мільярди доларів даремно". Китай не зможе виробляти передові чипи, — дипломат

На його думку, Китай має розуміти, чим це загрожує. Ідеться про ті самі види санкційних механізмів, які дійсно починають закріплюватися в РФ і впливають на російську продуктивність, економічні показники та якість життя, що також можуть застосувати до Китаю.

“І чесно кажучи, Китай може втратити набагато більше, ніж Росія”, – пояснив він.

По китайській економіці, як вважають законодавці, американські санкції можуть вдарити дуже серйозно. Економіка Китаю не відновлюється настільки швидко, як очікувалося. Вплив пандемії COVID-19 і турбулентності в секторі нерухомості КНР були негативними факторами. Такий крок також може завдати певної шкоди США, враховуючи торговельну взаємозалежність цих країн, і це міркування спонукало Вашингтон до обережності в минулому.

Конноллі пояснив, що це не зупинить такі покарання, які можуть настати “дуже скоро”. За його словами, самі ризики можуть змусити Китай переглянути свою політику.

Сенатор США Бен Кардін також прокоментував таку ймовірність. Він оцінив можливість запровадження санкцій проти Китаю, аналогічних до тих, які пропонує ЄС. За його словами, Конгрес працює з адміністрацією президента США щодо того, як можна забезпечити виконання санкцій проти Росії, але це вимагатиме більшої співпраці з іншими країнами.

“Це сфера, яку ми розглядаємо”, — додав він.

Нагадаємо, експерт назвав головні причини слабкої дієвості обмежень для РФ. У Європі розглядають можливість запровадити 13-й пакет санкцій, а країна-агресорка водночас купує деталі для виробництва зброї на світовому ринку.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *