«Сподіваюся, ніхто не вкрав»: ПВК «Вагнер» повністю утримували за кошт держави, — Путін

Фото: Associated Press | Путін розкрив доходи Пригожина

За словами Володимира Путіна, з травня 2022 року ПВК “Вагнер” отримала 86 мільярдів рублів, а компанія “Конкорд” — 80 мільярдів рублів.

Related video

Керівник ПВК “Вагнер” і власник компанії “Конкорд” Євген Пригожин за рік отримав від російської держави 168 мільярдів рублів. Про це повідомив президент Росії Володимир Путін на зустрічі з військовослужбовцями Міноборони.

“Утримання всієї групи “Вагнера” повністю забезпечувалося державою — з Міністерства оборони, з державного бюджету ми повністю фінансували цю групу”, — повідомив він.

Із травня 2022 року по травень 2023-го влада заплатила приватній військовій компанії понад 86 мільярдів рублів, уточнив глава держави. Водночас за рік власник компанії “Конкорд” заробив 80 мільярдів рублів через “військторг”, постачаючи продукти й надаючи послуги з організації харчування в армії.

Крім того, Путін заявив, що ПВК “Вагнер” фінансувалася державою та з травня 2022 року отримала 86 мільярдів рублів.

“Сподіваюся, що ніхто нічого не вкрав або вкрав поменше, але ми з цим усім розбиратимемося”, — зазначив Путін.

Нагадаємо, що глава Кремля Володимир Путін зробив заяву про те, що військові зупинили громадянську війну в РФ. За словами глави держави-агресора, військовослужбовці та силовики довели справою вірність народу й військовій присязі. Вони нібито діяли злагоджено під час пригожинського бунту й урятували мирних жителів.

Також повідомлялося, що, за оцінками Інституту дослідження війни, Сергій Шойгу залишиться на чолі Міноборони, хоча в інформпросторі вже говорять про наступника.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *