Вибухи в Іраку – нанесено авіаудар по військовій базі поблизу Багдада – Reuters

Фото: З відкритих джерел | Вибухи в Іраку (ілюстративне фото)

Як стверджують джерела Reuters у службі безпеки Сил народної мобілізації, удари не призвели до жертв, але завдали матеріальних збитків.

Related video

На півдні від столиці Іраку Багдада прогримів потужний вибух на військовій базі, яка використовується Силами народної мобілізації (PMF) Іраку. Про це повідомило Reuters з посиланням на власні джерела.

Потужний вибух стався пізно ввечері в п’ятницю, 19 квітня.

“Обидва джерела в силових структурах сказали, що вибух стався в результаті невідомого авіаудару, який був нанесений близько опівночі в п’ятницю”, — йдеться у повідомленні.

Важливо "Зробили те, що обіцяли": з'явилися подробиці удару у відповідь Ізраїлю по Ірану

Видання уточнило, що обидва джерела переконують — удари не призвели до жертв, але завдали матеріальних збитків.

Як пише Reuters, удари були спрямовані на штаб-квартиру PMF на військовій базі Калсо поблизу міста Іскандарія, приблизно за 50 км на південь від Багдада.

PMF має зв’язки з Іраном?

PMF розпочинали свою діяльність як угруповання озброєних фракцій, багато з яких були близькі до Ірану, але згодом влада Іраку визнала його офіційною силою безпеки своєї держави.

Угруповання, що входили до складу PMF, брали участь у багатомісячних ракетних і безпілотних атаках на американські сили в Іраку на тлі ізраїльської кампанії в Газі, але припинили це робити в лютому 2024 року.

Нагадаємо, вранці 19 квітня в іранському місті Кахджаварестан пролунало три вибухи. Високопоставлений американський чиновник в інтерв’ю ABC News повідомив, що Ізраїль у п’ятницю запустив ракети в рамках удару у відповідь по Ірану.

17 квітня The Jerusalem Post з посиланням на власні джерела повідомив, що ЦАХАЛ вирішив, як він буде наносити контрудари по Ірану і його союзникам, проте невідомо коли саме це відбудеться. Розглядались варіанти вбивства лише конкретних неназваних осіб разом з їх спільниками.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *