Відставка Маккарті — Трамп готовий стати тимчасовим спікером Палати представників

Фото: Скриншот | Дональд Трамп

Дональд Трамп стверджує, що міг би зайняти місце спікера “заради партії”. За його словами, цю роль він може виконувати недовго, оскільки збирається балотуватися на посаду президента.

Related video

Колишній президент США Дональд Трамп заявив, що готовий тимчасово виконувати роль спікера Палати представників, поки законодавці не вирішать, хто обійме цю посаду. Про це пише Fox News 5 жовтня.

За словами експрезидента, він може зайняти місце спікера тільки на “короткий період”, оскільки збирається балотуватися на пост президента. Він зазначив, що це може бути “30-, 60- або 90-денний період”.

Важливо Допомога Україні відкладається. Які наслідки відставки спікера Конгресу США Маккарті

“Мене попросили виступити як об’єднувача, тому що у мене так багато друзів у Конгресі”, — сказав він.

Дональд Трамп не уточнював, хто саме звернувся до нього з цією пропозицією, проте раніше кілька республіканців повідомляли, що хотіли б бачити колишнього президента спікером.

“Я б зробив це тільки заради партії”, — стверджує експрезидент США.

Трамп не відповів на запитання про те, чию кандидатуру він сам має намір підтримати. Він зазначив, що планує відвідати Вашингтон, щоб поспілкуватися з членами Республіканської конференції Палати представників, поки вони вирішують, хто стане новим спікером.

Нагадаємо, 3 жовтня Палата представників США проголосувала за відсторонення республіканця Кевіна Маккарті з посади спікера нижньої палати Конгресу. Його відставку підтримали 216 членів Палати представників, зокрема 8 республіканців.

Ми також повідомляли 4 жовтня, що на думку журналістів, допомога США Україні може залежати від того, хто стане новим спікером. Деякі з можливих кандидатів є активними прихильниками підтримки Києва, проте частина з них категорично проти.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *