Яна Степаненко з Краматорська пробігла Бостонський марафон на протезах — відео

Фото: Андрій Садовий/telegram | Яна Степаненко готувалася до марафону в Бостоні два місяці

Яна спочатку мала намір пробігти два кілометри, але потім наважилася на п’ять. Вона збирає гроші на протез для українського захисника, який втратив праву ногу під час оборони Запоріжжя.

Related video

Про героїзм українців, які третій рік протистоять російській агресії, вкотре нагадала світові звичайна 12-річна дівчинка Яна Степаненко. Вона пробігла п’ять кілометрів на одному з найпрестижніших у світі марафонів у Бостоні. Сила і стійкість українки полягає в тому, що всю цю відстань вона бігла на протезах. Неймовірне досягнення Яни описала на своїй сторінці у Facebook лікарка з Івано-Франківська Ірина Кишакевич. Вона також розмістила відео, де дівчинка долає дистанцію, а поруч із нею — група підтримки з українським прапором.

“Незламна! Unbroken! Я поки що не знаю, що робити зі своїми емоціями, які сьогодні пережила і пережила. Але я точно знаю, що ця сталева дівчинка Яна Степаненко, яка втратила обидві ноги під час російського ракетного удару і бігла всі 5 км Бостонської дистанції з посмішкою та любов’ю — це відображення нашої сильної України та нашої незламної нації. Щаслива, що була поруч! Яночко, ти подарувала мені день! Нехай весь світ знає, що ми незламні!!!” — підписала відео Кишакевич.

Про досягнення українки написав і мер Львова Андрій Садовий.

“Немає нічого неможливого! Незламна Яна Степаненко пробігла свій перший Бостонський марафон. Це 5 кілометрів, якими Яна ще раз довела, що ніколи не можна здаватися. Наша гордість! Дякую”, — зазначив чиновник у своєму телеграм-каналі.

Яна Степаненко Фото: Андрій Садовий/telegram

Яна втратила обидві ноги 8 квітня 2022 року, коли ЗС РФ вдарили ракетою по залізничному вокзалу Краматорська, вбивши понад 60 осіб. Попри страшні каліцтва, вона не тільки стала на протези, а й активно займається спортом. До участі в Бостонському марафоні Степаненко тренувалася по чотири рази на тиждень. До речі, восени минулого року дівчинка вже брала участь у львівському напівмарафоні.

Спочатку вона збиралася пробігти тільки два кілометри, але потім подолала в 2,5 рази більше. Цей пробіг — спроба Яни зібрати гроші на спортивний протез для воїна ЗСУ Олександра Рясного із Запоріжжя. Він пройшов АТО і пішов в ООС. У вересні на Запорізькому напрямку поруч із ним розірвався снаряд, і Олександр позбувся правої ноги.

Раніше Фокус писав, що росіяни продовжують вивозити українських дітей з тимчасово окупованих територій.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *