Корупція в Україні — у Вітаграді помітили прокурора та суддю — відео

Фото: Bihus.Info | Олександр Гуцуляк запевнив, що його переїзд у “Вітаград” ніяк не пов’язаний з роботою

Журналісти з’ясували, що котедж Олександра Гуцуляка має площу у 180 квадратних метрів, і одночасно з переїздом прокурор пересів на іномарку BMW. Сам Гуцуляк запевняє, що будинок побудував його батько, автівка офіційно належить йому ж.

Related video

Відповідальний за екологічний напрямок прокурор Київської обласної прокуратури Олександр Гуцуляк проживає у котеджному містечку, яке фігурувало в одній зі справ його відомства. Деталі відомі з розслідування Bihus.Info.

Котеджне містечко “Вітаград” розташоване в селі Ходосівка, що за 7 кілометрів від столиці. У 2021 році суд арештував низку земельних ділянок там через земельні й природоохоронні проблеми, але за рік арешт був скасований.

“В матеріалах суду є посилання на лист Київської обласної прокуратури, відповідно до якого було недостатньо доказів, які б свідчили про порушення природоохоронного законодавства на вказаних ділянках”, — передали розслідувачі.

За пів року після цих подій у “Вітаград” заїхав Гуцуляк. Він мешкає у двоповерховому котеджі площею у 180 квадратних метрів. Вартість такого маєтку нині сягає 18-19 мільйонів гривень.

Котедж, про який йдеться Фото: Bihus.Info

“Тоді, ж у травні 2023-го, Гуцуляк пересів і на нове авто — BMW X5 2022 року випуску. І ділянки під маєтком, і авто записані на батька прокурора”, — повідомили у Bihus.Info.

Гуцуляк запевнив, що його переїзд з роботою не пов’язаний, і купленою була лише ділянка — будинок побудував батько. Відповідно до його декларації майже 9 соток вартували менш як 200 тисяч гривень — стільки нині у котеджному містечку коштує одна сотка.

Зі слів прокурора, будувати маєток почали на початку 2023 року, а вже влітку він туди переїхав. Водночас аерознімки свідчать про те, що будинок почали будувати ще восени 2021, а навесні 2022 він вже був готовий. Гуцуляк пояснив це “магією”.

Батько прокурора Віктор Гуцуляк розповів, що ділянку купив ще у 2021 році, але не оформлював, а “домовився із забудовником”. При цьому сину чоловік нібито нічого не казав, хоча тоді ж почав будівництво.

“Мені 63 роки. Я можу собі дозволити в будь-якому куточку України купити земельну ділянку”, — підкреслив старший Гуцуляк, зазначивши, що займається бізнесом.

У тому ж котеджному містечку “буває” голова Північного апеляційного господарського суду Олег Хрипун. У його декларації маєток не вказаний, хоча нині вартість будинку сягає понад 30 мільйонів гривень. Однак з’ясувалось, що нерухомість у “Вітаграді” має теща Хрипуна.

Котедж, про який йдеться Фото: Bihus.Info

“Жінка значиться власницею земельної ділянки, на якій розташований двоповерховий маєток на майже 300 квадратів з власним басейном на території”, — проінформували журналісти.

Повідомляється, що в маєтку проживає колишня дружина Хрипуна. Він розповів, що не мешкає там постійно, але періодично бачиться з жінкою і тому “буває” у котеджному містечку.

Нагадаємо, розслідувачі “Української Правди” з’ясували, що деякі українці безперешкодно виїжджають за кордон попри воєнний стан. Зокрема, своїх подорожей не приховує 25-річний мільйонер Олександр Слобоженко, який заробляє рекламним арбітражем.

14 квітня у соцмережах повідомили, що активісти оновили стелу на в’їзді до Донецької області, зафарбувавши підписи захисників регіону. Українці обурені тим, що була стерта “частина історії” та пам’ять про полеглих військових.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *