Виїзд за кордон — заможні громадяни користуються білими квитками та спецдозволами ГУР — відео

Фото: Скрін відео | Lamborghini Huracan

Чартер, Ferrari, Lamborghini, BMW, день народження на Ібіці, озеро Комо — це лише деякі зі складових однієї відпустки підприємця Олександра Слобоженка та його друзів, які неодноразово виїжджали за кордон під час воєнного стану.

Related video

Під час воєнного стану деякі громадяни України безперешкодно виїжджають з України завдяки, можливо, фейковим довідкам, “волонтерству” тощо. Відомий 25-річний мільйонер із Києва Олександр Слобоженко ділиться в соцмережах подорожами туристичними місцями Швейцарії та Італії та інших країн Європи. Про це повідомляється в журналістському розслідуванні “Української Правди”.

Чартер, Ferrari, Lamborghini, BMW, день народження на Ібіці, озеро Комо — це лише деякі зі складових однієї відпустки Слобоженка та його товаришів.

Як заможні українці виїжджають за кордон

Повідомляється, що Слобоженко заробляє рекламним арбітражем, до всього іншого, фінансово допомагає українській армії, а у вільний час захоплюється автоперегонами, порушуючи громадський спокій галасливою їздою столичними вулицями та нерідко потрапляючи в ДТП.

Сцена ДТП

Сцена ДТП

Сцена ДТП

За даними джерел журналістів у правоохоронних відомствах, підставою для виїзду Слобоженка за кордон слугує те, що він “непридатний до військової служби”, іншими словами “білий квиток”. Тобто молода людина знята з військового обліку через серйозні захворювання.

Олександр Слобоженко

У розпорядженні журналістів опинилася довідка про те, що згаданий молодий чоловік не придатний до військової служби, на ній вказана дата: жовтень 2022-го.

В одному зі своїх інтерв’ю він розповідав, що вже на другий день повномасштабного вторгнення у нього з’явилася можливість виїхати за кордон, а згодом, за його власними словами, “цих варіантів з’явилися мільйони”.

Матеріал журналістів про виїзд за кордон

“Чи може громадянин Слобоженко, попри, очевидно, спортивний і не завжди здоровий спосіб життя, бути непридатним за станом здоров’я? Звичайно, все може бути”, — зазначив журналіст.

Авторам розслідування вдалося встановити особи товаришів Слобоженка, які регулярно виїжджають із ним за кордон.

Олександр Слобоженко

За даними джерел у правоохоронних органах, на фото в Доломітових Альпах, крім Олександра Слобоженка, ще два непридатні до військової служби та зняті з військового обліку чоловіки. Ще один подорожує завдяки системі “Шлях”.

Система "Шлях"

На цьому фото ще один чоловік виїжджає за спеціальним дозволом ГУР Міноборони України

33-річний Вадим Герасименко

33-річного Вадима Герасименка визнано непридатним до військової служби ВЛК. Уперше він виїхав за кордон у червні 2022 року, згодом таких виїздів у нього було 5.

Вадим Герасименко

33-річний Артур Бершадський, непридатний до військової служби, виїжджає за кордон як знятий з обліку. Уже 7 разів виїжджав, але з грудня 2023 року в Україну не повертався

31-річний Роман Дзюбенко виїжджає за кордон як волонтер системи "Шлях"

Роман Дзюбенко на Lamborghini Huracan

Зараз Роман Дзюбенко і Слабоженко перебувають за кордоном.

“Якщо вірити соцмережам Слабоженка, зовсім недавно Роман волонтерив на іспанському острові Майорка”, — зазначив журналіст.

Ростислав Потапенко виїжджає за кордон завдяки спеціальному дозволу ГУР

Ростислав Потапенко

Автор публікації також згадав про те, що після публікації матеріалу “Форсаж під час війни” (28 вересня 2022 року) про перегонників, які заважають іншим громадянам, він зіткнувся з протидією. Номер телефону Михайла Ткача хтось під’єднав до автодозвону з РФ. До всього іншого, на його телефон було зареєстровано безліч всіляких сервісів (приходили СМС). У Києві поліція обшукала його просто на вулиці, також його збивала машина. До водія журналістів приходили поліціянти.

“Тому я усвідомлюю, що у хлопців, які літають Києвом на “Феррарі” і “Ламборгіні”, є великі можливості”. Але сподіваюся, ці можливості вони витратять на Сили оборони”, — пояснив журналіст.

Нагадаємо, що на початку квітня повідомлялося, що бізнесу дозволять бронювати до 50% співробітників.

Також повідомлялося, що в Міносвіти оприлюднили список необхідних документів для виїзду студентів за кордон.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *