Обшуки в ексзаступника голови ОП: що відомо про Кирила Тимошенка (фото, відео)

Фото: president.gov.ua | Колишній заступник голови ОП Кирило Тимошенко

Кирило Тимошенко потрапив у низку скандалів протягом своєї роботи в Офісі президента. У січні 2023 року він був звільнений з посади, а потім призначений радником міністра оборони Умєрова.

Related video

27 червня в ексзаступника глави Офісу президента Кирила Тимошенка співробітники НАБУ провели обшук через справи про зливи інформації з антикорупційного бюру. До повномасштабного вторгнення та під час нього політик неодноразово потрапляв у різні скандали. Фокус розповідає, що відомо про Кирила Тимошенка.

Кирило Тимошенко: що відомо

У 2019 році під час президентської кампанії працював у штабі Володимира Зеленського, після перемоги якого був призначений заступником голови Адміністрації президента, яка пізніше була перейменована на Офіс президента. Він був звільнений з цієї посади у січні 2023 року. 1 березня він був призначений на посаду радника міністра оборони Рустема Умєрова.

Зауважимо, що батько політика Владлен Васильович очолює ТОВ “Бізнес-центр Комінфо ЛТД” та обіймає посаду депутата Дніпропетровської обласної ради. Тоді як дружина Тимошенка Олена керує кіношколою Ukrainian Film School.

Скандал з гуманітарним вантажем

У квітні 2020 року до України прибув літак Ан-225 “Мрія” з медичним вантажем, необхідним для боротьби з коронавірусом. У пресслужбі ОП вантаж назвали гуманітарним, його зустрічала влада на чолі з президентом Зеленським, тоді як зустріч готував Кирило Тимошенко. Пізніше виявилося, що більшість товару було закуплено за кошти комерційних структур та передбачалися для перепродажу в “Епіцентрі”. Пізніше політик намагався виправдатися та заявив, що керівництво країни зустрічало літак, а не вантаж, а для здешевлення транспортування вантажів були залучені “бізнес-учасники”.

Кирило Тимошенко: чим відзначився під час війни

Восени 2022 року були оприлюднені дані щодо розкрадання гуманітарної допомоги, яка надходила в Запорізьку область та продавалася в “АТБ” та “Сільпо”. Позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко зауважив, що причетними до цього є особи з ОП, зокрема Тимошенко, запорізької міськради та ОВА.

У жовтні того ж року журналісти виявили, що Тимошенко їздив на гуманітарному автомобілі Chevrolet Tahoe, який був переданий компанією General Motors для гуманітарних місій та вивезення громадян із зони бойових дій.

Кирило Тимошенко за кермом авто Фото: УП

Після скандалу політик пообіцяв передати позашляховик в один із прифронтових регіонів для використання з гуманітарною метою. У лютому 2024 року НАЗК підтвердило, що Кирило Тимошенко використовував позашляхових на законних підставах, зокрема, поки службова автівка перебувала на ремонті.

На початку грудня Кирила Тимошенка помітили за кермом одного з найдорожчих автомобілів світу Porsche Taycan. Зокрема, він коштує приблизно 100 тисяч доларів. Після чого НАЗК провело перевірку. Сам же Тимошенко зазначив, що декілька разів брав автомобіль для особистих потреб у бізнесмена Веміра Давітяна, після чого повернув його власникові.

У січні 2023 року ЗМІ зʼясували, що з Кирилом Тимошенком у робочих поїздках по регіонах перебувала знімальна група парламентського телеканалу “Рада”. Тоді як 29 грудня 2022 року цей телеканал без тендеру уклав угоду на 120 мільйонів гривень з компанією “Кінокіт” щодо виробництва програм для телемарафону. Журналісти наголосили, що “Рада” повʼязана із тодішнім заступником керівника ОП Кирилом Тимошенком.

У липні 2023 року перевіркою НАЗК було встановлено, що Тимошенко, обіймаючи посаду заступника керівника ОП, звертався до ДПСУ з проханням надати дозвіл на виїзд своєму підлеглому, нібито для службового відрядження. Проте метою візиту було оформлення віз для Тимошенка та його сина.

Нагадаємо, у березні 2024 року журналісти Bihus.info зʼясували, що ТОВ “Кінокіт” регулярно виграє тендери державного телеканалу “Рада”. Приватна компанія, яка повʼязана з Офісом президента, впродовж трьох років отримала замовлення від “Ради” на понад 350 мільйонів гривень.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *