Одна з найкрасивіших у Європі: вандали зіпсували в центрі Києва незвичайну лавку (фото)

Фото: Скриншот | Вандали зіпсували в центрі Києва одну з найкрасивіших лавок Європи

За даними журналістів, артоб’єкт на Пейзажній алеї в столиці був встановлений ще 13 років тому, проте невідомі особи вирішили зламати одну з “рук”. Комунальні підприємства вже розпочали роботу над відновленням лавки.

Related video

У Києві було знищено одну з найкрасивіших лавок Європи. Розташована вона в туристичному місці столиці — Пейзажній алеї. Про це йдеться в матеріалі “ТСН”.

Ідеться про оригінальну лавку у вигляді рук, яка буквально “росла” з асфальту. Її встановили в центрі столиці ще в травні 2011 року, але через 13 років об’єкт був зруйнований вандалами.

Ця локація на Пейзажній алеї користувалася популярністю серед містян і туристів, адже розташовувалася просто посеред пішохідної доріжки. У матеріалі додали, що київська лавка опинилася в рейтингу найкращих артлавок Європи.

Важливо В Києві демонтують композицію на честь Переяславської ради (фото)

Таке почесне звання не вберегло лавку від вандалів, які вирвали одну руку з асфальту й так повністю зруйнували конструкцію.

Це вже не перший випадок, коли артоб’єкт страждає. 2021 року, коли проводилася реконструкція Пейзажної алеї, її вже ремонтували. Після цього хтось із відвідувачів пофарбував нігті на руках у білий і блакитний колір.

Вандали зіпсували в центрі Києва одну з найкрасивіших лавок Європи Фото: ТСН Вандалізм у Києві: що буде далі

Представники організації “Фешн Парк” розповіли журналістам, що зруйновану вандалами лавку тимчасово демонтують.

У 2011 році її передали на баланс місту, як і всі інші об’єкти, що встановлені на Пейзажній алеї в межах соціально-мистецького меценатського проєкту “Київ Фешн Парк”.

“Ми поки що не можемо сказати, хто вчинив акт вандалізму. Частина туристичної зони, де розташовувалася лавка “Руки”, — на балансі Шевченківського КП УЗН, отже, представники комунального підприємства вже забрали пошкоджену лавку до себе. Вони обіцяють її відремонтувати й за тиждень повернути на старе місце”, — ідеться в повідомленні.

Вандали зіпсували в центрі Києва одну з найкрасивіших лавок Європи Фото: ТСН

Нагадаємо, 30 вересня повідомлялося, що вандал облив фарбою мурал у Бучі Київської області, адже йому не сподобалася картина. Стався інцидент за тиждень після того, як робота над зображенням була закінчена. Його створили американські художники, які хотіли підтримати українок.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *