Прогноз водопілля – Києві та область найближчими днями підтопить – фото

Фото: пресслужба КМДА | Рівень води у районі столиці не несе загрози

За прогнозами синоптиків, не виключена можливість початкового затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у низці прирічкових населених пунктів Київщини.

Related video

З понеділка по четвер, 21-25 квітня, через підвищене водопілля у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області очікується подальше затоплення заплав та понижених прирічкових територій. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

При цьому, як прогнозують синоптики, не виключена можливість початкового затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у низці прирічкових населених пунктів. Рівень небезпеки визначається перший, тобто жовтий.

Фото: Укргідрометцентр Небезпечні гідрологічні явища 22-25 квітняПівніч

Внаслідок утримання високих рівнів води та підвищення їх на Десні вище Чернігова та Верхнього Дніпрі біля Неданчичів триватиме:

  • на Десні затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському районах Чернігівської області (І рівень небезпеки — жовтий);
  • на Верхньому Дніпрі (в межах країни) утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами Сожу і Дніпра у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки — помаранчевий).

Центр

Внаслідок підвищеної водності ріки Дніпро та пропуску води через каскад дніпровських водосховищ:

  • у верхній частині Кременчуцького водосховища можливі різкі коливання рівнів води з досягненням та утриманням відміток затоплення заплав та понижених прирічкових територій у Черкаській області (І рівень небезпеки — жовтий);
  • внаслідок ймовірних значних дощів на річках суббасейнів Прип’яті, Середнього Дніпра (Житомирська, Київська, Черкаська, Чернігівська, Полтавська області) та басейну Південного Бугу (Черкаська, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська області) очікується підвищення рівнів води на 0,1-0,3 м, без негативних наслідків;
  • на окремих ділянках річок у Житомирській, Київській та Черкаській областях можливе початкове затоплення заплав (І рівень небезпеки – жовтий). У місцях випадіння інтенсивних дощів можливе формування значного місцевого стоку.

Південь

У пониззі Дністра та на його рукаві Турунчук в Одеському районі Одеської області внаслідок добігання паводкової хвилі із зарубіжної ділянки очікуються:

  • підвищення рівнів води на 0,2-0,5 м над поточними рівнями із затопленням понижених прирічкових територій;
  • можливе початкове затоплення сільськогосподарських угідь низки прирічкових сіл з порушенням транспортного сполучення та початковим виходом води на автодорогу Одеса-Рені (І рівень небезпеки — жовтий);
  • через спустошення Каховського водосховища та входження ріки Дніпро в старе природне русло рівні води значно нижчі за відмітки водозаборів у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській областях (ІІІ рівень небезпеки — коричневий).

Фото: Укргідрометцентр Важливо Дощі з грозами й нічні заморозки до -5 градусів: прогноз погоди в Україні на тиждень

Нагадаємо, стали відомі дати літніх канікул у школах у 2024 році. Останні дзвоники у більшості закладів пройдуть ще у травні, але дітей відпустять на відпочинок вже наприкінці червня.

Фокус повідомив 22 квітня, що у Київській області сталася ДТП за участі мікроавтобуса — бус з людьми опинився у проваллі, є загиблі та важко поранені.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *