СБУ стежила за Bihus Info — стало відомо, де тепер працівники ДЗНД

Фото: СБУ | Ілюстративне фото

У відомстві на запит журналістів повідомили, що Ігор Кравченко, Євген Коноваленко та Тарас Садовник знаходяться у Донецькій та Луганській областях. Вони фігурували у скандалі навколо стеження за редакцією Bihus.Info.

Related video

У Службі безпеки України запевнили, що їхні працівники, які стежили за журналістами, нині перебувають в зоні бойових дій. Про це 15 лютого повідомили у Bihus.Info.

Журналісти направляли у СБУ декілька запитань і отримали на них відповідь.

Медійники цікавились наступним:

  • Про кого саме йшлося в коментарі СБУ щодо кадрових рішень в Департаменті захисту національної державності?
  • Чи продовжують виконувати свої службові обов’язки представники ДЗНД СБУ Ігор Кравченко, Євген Коноваленко та Тарас Садовник? Чи будуть вони відсторонені?
  • Хто зараз виконує обов’язки керівника Департаменту захисту національної державності?

“У відповіді СБУ повідомила, що виконувачем обов’язків керівника ДЗНД тимчасово призначено Андрія Іщука. А фігуранти нашого розслідування начебто вже в Донецькій та Луганській областях”, — передали у Bihus.Info.

Фото: Bihus.Info Працівники СБУ стежили за журналістами Bihus.Info: деталі

16 січня у мережі з’явилось відео, на якому українські журналісти вживають заборонені речовини та домовляються про їх придбання. Згодом у Bihus.Info вийшло розслідування про те, що за ними стежили працівники Департаменту захисту національної державності (ДЗНД) СБУ. У редакції інформували, що групу очолював Ігор Кравченко, серед його підлеглих впізнали Євгена Коноваленка та Тараса Садовника.

Після скандалу через прослуховування журналістів у Верховну Раду викликали голову СБУ Василя Малюка. Керівника ДЗНД водночас було звільнено. Малюк заявляв, що за незаконні дії має бути покарання.

Нагадаємо, співачка Таїсія Повалій отримала заочно підозру від СБУ. У відомстві заявили, що вона публічно хвалила президента РФ Володимира Путіна та закликала до захоплення України.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *