Заочна форма навчання в ЗВО – чи скасують її в Україні

Фото: Hype.tech | Заочне навчання в україні не скасували

Заочка залишається, тому що в профільному комітеті вдруге не підтримали її скасування, розповіла голова підкомітету парламенту з питань вищої освіти.

Related video

Під час засідання комітету з питань освіти, науки та інновацій Верховної Ради не підтримали скасування в Україні заочної форми навчання для здобуття вищої освіти. Про це повідомила народна депутатка України, голова підкомітету з питань вищої освіти й заступниця голови фракції “Слуга народу” Юлія Гришина.

За її словами, комітет удруге виключив норму про скасування заочної форми навчання.

“Сьогодні під час засідання Комітету з питань освіти, науки та інновацій ми вдруге виключили норму про скасування заочної форми навчання. Цього разу із законопроєкту №10177 щодо розвитку освітніх траєкторій і вдосконалення освітнього процесу у вищій освіті”, — написала Гришина.

Історія з голосуванням про скасування заочної форми навчання в Україні

8 листопада Юлія Гришина вже пояснювала ситуацію із голосуванням законопроєкту, де містився пункт про скасування заочної та вечірньої форм навчання.

Тоді депутати віддавали свої голоси за законопроєкт №10092. Він був ухвалений, і там справді був пункт про скасування заочної та вечірньої форм навчання, проте члени освітнього комітету під час розгляду законопроєкту 13 жовтня рекомендували прибрати цей пункт. Тож на засіданні 8 листопада законопроєкт був проголосований за виключенням вище згаданого пункту.

17 листопада комітет розглядав “Проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку індивідуальних освітніх траєкторій і вдосконалення освітнього процесу у вищій освіті” №10177. Цього разу вже з нього було вилучено пункт про скасування заочної форми навчання, про що й повідомила Юлія Гришина.

Нагадаємо, раніше Фокус розбирав випадки, коли студентів можуть призвати на службу в Україні. Право на відстрочку мають студенти будь-яких навчальних закладів, які здобувають освіту за денною або дуальною формою навчання.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *