Звільнення Фаріон – заяву знову повернули на сайт Львівської політехніки

Фото: LB.ua | “Львівська політехніка” повернула на сайт повідомлення про звільнення Фаріон

Імовірно, навчальний заклад повернув на сайт інформацію про звільнення викладачки після того, як інформація про її видалення набула розголосу.

Related video

Новина про звільнення мовознавиці та екснардепки Ірини Фаріон знову з’явилася на сайті НУ “Львівська політехніка”. Відповідне повідомлення опубліковане на сайті вишу.

Фото: Скріншот

Зазначимо, як писали ЗМІ, повідомлення про розірвання трудового договору зникло із сайту університету наступного дня після того, як було опубліковане. Ймовірно, що повідомлення повернули на сайт після того, як інформація про видалення набула розголосу.

Звільнення Фаріон: що відомо

15 листопада в соціальній мережі опублікували фото наказу, згідно з яким викладачка НУ “Львівська політехніка” Ірина Фаріон звільнена з 16 листопада із посади професорки кафедри української мови. Інформацію підтверджував і міністр освіти Оксен Лісовий. Також інформація про звільнення викладачки з’явилася на сайті університету 15 листопада.

Утім, як повідомило видання “Еспресо. Захід”, 17 листопада повідомлення вже було недоступним, однак збереглося у вебархіві. На це відреагувала сама мовознавиця. Фаріон написала у своєму Telegram-каналі, що “це вона видалила Політехніку”.

Фото: Скріншот

У пресцентрі навчального закладу відмовляються коментувати ситуацію стосовно звільнення мовознавиці Ірини Фаріон. За словами представниці центру комунікацій навчального закладу, вона “не знає, про що йдеться взагалі зараз у ЗМІ. І не коментує цієї теми”.

Що передувало звільненню Фаріон

На початку листопада мовознавиця й ексдепутатка в одному з інтерв’ю заявила, що не може назвати українцями російськомовних військових. Таку заяву вона зробила відносно військовослужбовців “Азову” та 3-ї штурмової бригади. Зокрема, в одній зі своїх публікацій жінка написала, що такі військові “ганьблять Збройні сили України”.

На такі висловлювання мовознавиці відразу відреагував Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець і заявив, що звернувся до Служби безпеки України, Нацполіції та Нацради.

Невдовзі Ірина Фаріон потрапила в черговий скандал. Вона опублікувала у своєму Telegram-каналі скриншот повідомлення від кримського студента. Він підтримав її позицію стосовно російськомовних військових. Однак викладачка не приховала його дані, тому невдовзі його затримали окупанти.

Перевіряти дії мовознавиці взялися в українській службі безпеки. Проти неї відкрили кримінальне провадження та ведуть слідство за чотирма статтями ККУ.

Студенти “Львівської політехніки”, де викладала Фаріон, не підтримали позицію викладачки та вийшли на мітинг із вимогою звільнити мовознавицю з навчального закладу.

Нагадаємо, 8 листопада Фаріон опублікувала відео, у якому заявила, що мовна боротьба всередині країни важливіша, ніж боротьба на фронті. Вона назвала російськомовних українців “дикунами” та “внутрішніми ворогами”.

Також на початку року вона розповідала, що її 3-річний онук навчає в садочку російськомовних дітей української мови за допомогою кулака.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *