Пожежа в Данії — загорілася 400-річна фондова біржа — фото і відео

Фото: Скриншот | Пожежа в центрі Копенгагена знищила символ міста

За інформацією данського радіо, будівля перебувала на реставрації, оскільки міська влада мала намір відновити оригінальний фасад будівлі, тож навколо біржі були будівельні риштування.

Related video

Історична будівля Данської торгової палати — 400-річної фондової біржі — загорілася у вівторок, 16 квітня, вранці. Про це повідомляє Danmarsk Radio.

Як пише видання, усіх, хто перебував у будівлі біржі, евакуйовано, саму будівлю, що є символом міста, оточено. Також перекрито міст Кніппельсбро в обидва боки.

Фото: Скриншот

За інформацією Danmarsk Radio, будівля перебувала на реставрації, оскільки міська влада мала намір відновити оригінальний фасад будівлі, тож навколо біржі були будівельні риштування.

Пожежники приступили до порятунку дорогих артефактів, зокрема з палаючої будівлі винесли картину видатного данського художника-реаліста Педера Северіна Кроєра.

Данська фондова біржа — що відомо

Це одна з найстаріших будівель Копенгагена, розташована на Слотсхольмені, невеликому острові у середмісті. Нагорі будівлі є характерний кручений шпиль у формі скручених хвостів дракона, що зробив його впізнаваним символом. Будівлю було завершено шпилем 1625 року.

Само будівлю спроєктували відомі фламандські зодчі, брати Лоренс і Ганс ван Стенвінкелі, проте вважається, що побудував її король Данії та Норвегії Крістіан IV.

Фондова біржа аж до XIX століття функціонувала як товарна біржа. Зараз там офіс Данської торгової палати. Однак сама будівля перебуває під охороною держави, оскільки являє собою велику культурну та історичну цінність.

Важливо Робота просувається: наскільки вже відновили Собор Паризької Богоматері

Раніше Фокус писав, що археологи планують відновити перший Мавзолей в історії. Він є одним із Семи чудес світу.

Також Фокус розповідав про стародавній мавзолей з 15 століття, який виявили в Казахстані.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *