Прорив дамби – російський Орськ іде під воду, у місті триває евакуація – відео

Фото: скриншот | У кількох селах та районах відключили енергію

Через різке підвищення рівня води у двох місцях прорвало дамбу на Уралі. 4 тисячі будинків під загрозою затоплення.

Related video

У російському місті Орськ Оренбурзької області, що на кордоні з Казахстаном, стався прорив дамби на річці Урал. Місцева влада екстрено евакуює населення. Про це інформує російське інформагентство “РИА Новости” з посиланням на повідомлення від мерії.

У зону затоплення потрапляють понад 4 тисячі будинків і 10 тисяч осіб. Люди покидають свої домівки у Ленінському та Радянському районах. Вода прибуває з великою швидкістю.

Сама дамба підтоплена у двох місцях. У місті спрацювали сирени — мешканців попередили, що потрібно готуватися до евакуації. У кількох селах та районах відключили енергію. Для людей підготували пункти тимчасового розміщення. Про це повідомляє Telegram-канал Baza.

Фото: скриншот

Інформації про постраждалих чи загиблих внаслідок інциденту наразі немає.

На одному з опублікованих у соцмережі відео житель затопленого Орська переповідає телефоном те, що відбувається.

“Все п***ц, ми попливли, мамуль. Там, коротше, повний прорив. І ми попливли… Кажіть усім, що евакуація повна зі старого міста 100%”, — говорить чоловік.

Причиною прориву греблі стало різке підвищення рівня води. Спочатку рятувальники намагалися мінімізувати можливі наслідки прориву. Для цього оголосили локальну евакуацію довколишніх населених пунктів, засипали технічними сумішами місця прориву, а також скидали воду до річок.

З Москви до Орська вилетіли два літаки Іл-76 з фахівцями МНС. Адміністрація Орська оголосила про запровадження режиму надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, 3 квітня у російському Азові поблизу Ростова-на-Дону сталася пожежа на заводі, який спеціалізується на виготовленні полімерної тари та м’якої упаковки.

30 березня у Москві горів Московський державний технічний університет імені Баумана. Спалахнув дах одного з корпусів.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *