Вибори в Туреччині — Ердоган анонсував кінець своєї кар’єри

Фото: AP | Ердоган заявив, що майбутні вибори в Туреччині стануть для нього останніми

Чинний президент Реджеп Таї Ердоган переміг у більш ніж десяти голосуваннях, починаючи з 2002 року.

Related video

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що майбутній етап голосування на місцевих виборах буде для нього “останнім”. Про це повідомляє Politico.

Усі турецькі міста, провінції та муніципалітети братимуть участь у голосуванні 31 березня, щоб обрати мерів і членів рад.

За заявою Ердогана, це буде його остання участь у голосуванні.

“Відповідно до закону, ці вибори — мої останні”, — сказав він.

Ердоган заявив, що результати місцевих виборів матимуть значний вплив на його стратегію в забезпеченні політичної безперервності.

“Це фінал для мене. Згідно з мандатом, наданим законом, це мої останні вибори. Результатом народного голосування буде передача моєї політичної спадщини моїм братам і сестрам, які прийдуть після мене”, — додав він.

Зазначимо, що Реджеп Таїп Ердоган, засновник і голова Партії справедливості та розвитку (ПСР), обіймає посаду президента Туреччини з 2014 року, після того як він десятиліття перебував на посаді прем’єр-міністра країни.

Нагадаємо, що 8 березня Реджеп Таїп Ердоган, президент Туреччини, висловив бажання провести мирний саміт за участю РФ. Він також заявив, що відбулося обговорення безпеки в Чорному морі та зернові коридори.

3 березня Росія і Китай дійшли висновку, що Москва нібито має бути присутня на мирних переговорах для припинення війни в Україні. Такого висновку дійшли заступник глави МЗС РФ Михайло Галузін і спеціальний представник Китаю з євразійських справ Лі Хуей під час зустрічі.

Того ж дня міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан заявив, що зараз час для того, щоб залагодити конфлікт України і РФ шляхом дипломатії.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *