У Росії пропонують опалювати будинки теплом крематоріїв

Фото: Соцмережi | Ілюстративне фото: крематорій в окупованому Гвардійському (Крим)

За словами керівника управління природокористування й екології Нижньовартовська Олега Попенка, це екологічно й економічно доцільне рішення, і так нібито вже давно роблять у Європі.

Related video

Російський чиновник із Нижньовартовська Олег Попенко запропонував використовувати тепло від крематоріїв для опалення житлових приміщень. Про це повідомляє місцеве ЗМІ.

Важливо "Заткніться": Соловйов накинувся на жителів Бєлгорода, які скаржаться на обстріли (відео)

Попенко обіймає посаду керівника управління природокористування й екології міста. Чиновник пояснив, що безліч крематоріїв втрачають велику кількість тепла, яке можна було б використати.

“Багато крематоріїв — це велика втрата тепла. Процес спалювання й обробки. У Європі давно використовується це тепло для опалення прилеглої території, допоміжних приміщень. Крематорій може бути залучений, якщо за проєктом передбачити, щоб це тепло не втрачати, а використовувати на рециклювання та на опалення приміщень”, — заявив російський чиновник.

Попенко також підкреслив, що це екологічно й економічно доцільне рішення. Водночас він запевняє, що розуміє, які можуть бути заперечення щодо цього, але тепло важливіше.

“Збереження теплової енергії — не цинічно за жодних обставин”, — стверджує чиновник.

Нагадаємо, у березні російський пропагандист Володимир Соловйов запропонував росіянам відпочивати на “курортах” Ірану та Північної Кореї.

Раніше, у лютому 2024 року, член комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Дмитро Кузнєцов запропонував створити дитячу версію чеченського батальйону “Ахмат”. Він вважає, що участь чеченських чоловіків у вихованні молодого покоління РФ дуже важлива та потрібна.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *