Зливи в Дубаї — місто паралізувало через аномальну кількість опадів — відео

Фото: Khaleej Times | Дубай затопило

Державні установи, школи та університети перейшли на дистанційний режим роботи. Міжнародний аеропорт Дубай припинив приймати рейси, а метро міста працює з перебоями.

Related video

У вівторок, 16 квітня, у найбільшому місті Об’єднаних Арабських Еміратів за добу випала майже подвійна річна норма опадів. Багато вулиць, автомагістралі, перші поверхи будівель — затоплені. Про це повідомив Khaleej Times.

“Сильні дощі йшли по всій країні протягом усього сьогоднішнього дня, що негативно позначилося на роботі служб доставки та громадського транспорту. У багатьох еміратах було призупинено рух міжміських автобусів, закрито парки та інші відкриті ринки”, — йдеться в повідомленні.

Влада країни закликала громадян не залишати свої домівки без нагальної потреби, а міжнародний аеропорт міста припинив приймати рейси — літаки перенаправляють в Абу-Дабі.

Більшість державних установ, а також школи та університети перейшли на дистанційний режим роботи. Метро працює з перебоями — через нестабільні погодні умови було порушено рух від станції Abu Hail до станції Gold Souq.

Важливо Найдивніший вулкан Сонячної системи: виливає "холодне моторне мастило" (відео)

Крім цього, затопленим виявився “Дубай молл” — це один із найбільших торгових центрів у світі. У ньому прорвало труби. Сотні людей застрягли в тому торговому центрі, оскільки немає жодних відомостей про те, коли відновиться робота метро.

Такі природні катаклізми вкрай не характерні для Дубай, оскільки він є одним із найпосушливіших міст у світі, а дощі тут падають не більше двох тижнів на рік.

“За даними Національного метеорологічного центру (НМЦ), нестійкі погодні умови зберігатимуться в ОАЕ з понеділка до середи у зв’язку з розширенням “низького поверхневого тиску” та двома хвилями нестійкої погоди, які пройдуть територією країни у вівторок”, — написало видання.

Очікується, що загалом за півтори доби в Дубаї випаде до 150 міліметрів опадів — майже подвійна річна норма. Передбачається, що зливи закінчаться в середу, 17 квітня.

Нагадаємо, 7 квітня NASA опублікувала супутникові знімки, на яких можна побачити, як збільшується площа землі, що обвуглена внаслідок виверження вулкана на півострові Рейк’янес, який розташований в Ісландії.

6 квітня виробник чипів TSMC заявив, що наслідки землетрусу на Тайвані можуть негативно вплинути на його прибуток у другому кварталі 2024 року. Компанії довелося зупинити безліч виробничих ліній, щоб не наражати на ризик співробітників, однак це призведе до відчутних затримок поставок процесорів.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *