Закон про іноагентів у Грузії — поліція спробувала розігнати протест — відео

Фото: Скрін відео | У МВС Грузії закликали учасників мітингу утриматись від насилля

Силовики намагаються відтіснити протестувальників від бічних входів у парламент, щоб будівлю залишили члени керівної партії “Грузинська мрія”. Серед учасників акції є постраждалі.

Related video

У Грузії тривають протести проти законопроєкту про “іноагентів”. У місцевому виданні SOVA передали, що учасників акції спробували розігнати.

За даними ЗМІ, спецпризначенці застосували проти частини мітингувальників фізичну силу. Окрім того, силовики періодично застосовують сльозогінний газ.

Повідомляється, що є постраждалі.

Грузинське МВС включило попереджувальний сигнал, після якого зазвичай розпочинається розгін акції з застосуванням водометів. Поліція намагається відтіснити протестувальників від бічних входів у двір парламенту.

“Мобілізований водомет. Силовики озброєні зброєю із гумовими кулями”, — передали журналісти.

Повідомляється, що спецпризначенці намагаються розчистити територію для того, щоб члени партії влади змогли залишити парламент на авто. Частина журналістів змушена піти з місця подій через небезпеку.

Силовики сконцентровані й у дворі будівлі. Проти протестувальників застосовують газові балончики.

У Міністерстві внутрішніх справ Грузії закликали учасників мітингу слухати вказівки правоохоронців, утримуватись від насилля та нападів на поліціянтів.

“Під час акції вже постраждав один співробітник МВС. У разі продовження учасниками мітингу протиправних дій МВС вживатиме передбачені законодавством спеціальні заходи”, — попередила пресслужба.

Лідер партії “Грузинська мрія” Мамука Мдінарадзе відреагував на заклики опозиції вийти до народу. Він заявив, що ніколи не спонукав би своїх опонентів ризикувати “померти за ідею”.

“На 1000-2000 чи 10 000 осіб завжди знайдеться 10-20 провокаторів, і тоді вони підуть на ескалацію. Якщо хочете розпочати війну — скажіть”, — підкреслив Мдінарадзе.

Він наголосив, що вважає ідею щодо “іноагентів” не російською, а грузинською.

Нагадаємо, у Tbilisi life передавали, що 15 квітня у Грузії затримали щонайменше 14 мітингувальників. Президентка Саломе Зурабішвілі заявила, що країна “не здасться рерадянізації”.

Також 15 квітня повідомлялось, що голова партії “Громадяни” Алеко Елісашвілі влаштував у парламенті бійку з Мамукою Мдінарадзе. Елісашвілі звинуватив “Грузинську мрію” у тому, що партія веде Грузію “в Росію”.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *