Парламент Вельсу визнав Голодомор геноцидом українців

Фото: Апостроф | Вельс визнав Голодомор 1932-1933 років

Посольство України у Великій Британії назвало рішення підвищенням обізнаності щодо мільйонів безневинних жертв Радянського Союзу, який влаштував штучний масовий голод.

Related video

Парламент Вельсу визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українців. Про це повідомила пресслужба посольства України у Великій Британії.

В установі подякували за це рішення, назвавши його важливою віхою у відновленні історичної справедливості. Таке рішення дипломати назвали підвищенням обізнаності щодо мільйонів безневинних жертв. Представники України подякували парламенту Вельсу та міністру конституції цієї країни Міку Антоніву.

Важливо Музей Голодомору як удар під дих імперії. Чому варто будувати політику на основі пам'яті Голодомор 1932-1933 років

Керівництво Радянського Союзу організувало штучний масовий голод на території України. Представники комуністичної влади намагалися зламати національний опір та знищити українське селянство.

Масштаб фальсифікацій та брехні комуністичного тоталітарного режиму був надзвичайно великим. В академічних дискусіях називають різні цифри жертв. Найреальніша – від 4 до 10 мільйонів осіб.

Лише з розпадом СРСР українському суспільству відкрили доступ до ширшого дослідження та публічної пам’яті щодо геноциду. Вперше на державному рівні вшанували його жертв у 1993 році. У 2022 році Верховна Рада відповідною постановою, а у 2006-му законом визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українців.

Визнання Голодомору геноцидом

Сенат Франції 17 травня ухвалив рішення визнати Голодомор 1932-33 років геноцидом українців. Підтримали ініціативу 327 сенаторів верхньої палати парламенту держави. Керівник МЗС України подякував за вшанування пам’яті мільйонів жертв.

25 травня Словенія на офіційному рівні визнала Голодомор геноцидом українського народу. Представники української влади подякували членам словенського парламенту за ухвалене рішення. Володимир Зеленський позитивно оцінив рішення. Він заявив, що міжнародна коаліція держав “і надалі зміцнюється”.

Уряд Хорватії визнав Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу. В уряді країни заявили, що це насильницький голод, який навмисно організував комуністичний сталінський режим і є злочином проти українців.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року депутати Європарламенту також розглянули це питання та ухвалили рішення визнати Голодомор геноцидом українців. Парламентарі закликали Російську Федерацію, як правонаступницю Радянського Союзу, перепросити за цей злочин більшовицького режиму.

Источник: www.focus.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю любов'ю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *